Buffet a admis luna trecuta ca a facut o serie de greseli "prostesti" in 2008, cand profitul Berkshire a scazut cu 62%, avand astfel cea mai slaba performanta financiara din cei 44 de ani de activitate, conform NewsIn.

Actiunea este notabila, cu atat mai mult cu cat Berkshire este un investitor semnificativ al Moody's. Perspectiva asupra posibilitatii companiei de a-si plati datoriile este stabila, ceea ce presupune ca Moody's nu va reduce ratingul Berkshire prea curand.

In scrisoarea anuala catre investitori, Buffet a declarat ca printre greselile sale se numara si cumpararea de participatii in doua banci irlandeze si investitii in compania petroliera Conoco Philips, cand pretul petrolului atinsese un maxim record.

Berkshire are in portofoliu actiuni ale unor institutii financiare precum Goldman Sachs, American Express si Wells Fargo, ale caror performante financiare au avut de suferit.

Buffet, al doilea cel mai bogat om din lume, conform unui top Forbes, detine si participatii in companii precum Coca-Cola sau Swiss Re.