Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va atrage investitii de pana la 15 miliarde dolari in proiecte de energie regenerabila in urmatorii trei ani, pentru a finanta dezvoltarea unor noi surse de energie si a diminua pierderile de energie din Europa de Est.
Investitiile proprii ale BERD in proiecte de energie regenerabila pana in 2011, cuprinse intre 3 miliarde si 5 miliarde de euro, ar putea atrage cofinantare suplimenatra de pana la 10 miliarde euro, potrivit NewsIn.

BERD a investit deja aproape 3 miliarde euro in cadrul Initiativei pentru Energie Regenerabila lansata acum trei ani. Cu toate acestea, tarile din regiunea BERD continua sa se confunte cu mostenirea energiei ieftine care a facut ca pierderile sa devina o mare problema.

Investitiile BERD in proiecte de energie regenerabila din mai 2006 si pana la sfarsitul lui 2008 s-au cifrat la 2,7 miliarde euro, depasin cu 77% tinta initiala de 1,5 miliarde euro. In total, au existat 166 de investitii, facute in 24 de tari, cu o valoare totala de 14 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata locuintele incalzite din pamant si care nu polueaza