Dolarul s-a depreciat usor saptamana trecuta cand un raport media a avertizat asupra riscului Statelor Unite de a-si pierde ratingul suveran de top, informeaza NewsIn.

Moneda americana s-a depreciat cu 0,4%, la 94,82 yeni, dar si-a revenit de la cel mai mic nivel al ultimelor doua luni, de 94,55 yeni, atins anterior pe platforma de tranzactionare EBS.

Euro a coborat pana la cel mai mic nivel din ultimele trei saptamani in fata yenului, dupa ce datele oficiale ale biroului de statistica al Uniunii Europene (UE), Eurostat, au aratta ca economia zonei euro s-a comprimat in primul trimestru cu un ritm record, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor companiilor europene, dar si americane.

Moneda unica s-a depreciat cu 0,8%, la 127,47 yeni, dar peste minimul anterior de 126,99 yeni, atins pe platforma de tranzactionare EBS, marcand cel mai mic nivel din 29 aprilie. In fata dolarului, euro s-a depreciat cu 0,4%, la 1,3436 dolari.

Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos de sase valute principale, a urcat cu 0,3%, la 83,175 puncte.