Banca ABN Amro urmeaza sa concedieze 4.000-5.000 de angajati, ca urmare a unui program de reducere a costurilor, informeaza Reuters.

Disponibilizarea salariatilor, prin intermediul careia ABN Amro spera sa isi reduca nivelul costurilor cu 1-1,3 miliarde de euro, va avea loc in timpul integrarii in grupul financiar belgiano-olandez Fortis.

Grupul Fortis a achizitionat ABN Amro impreuna cu Royal Bank of Scotland (RBS) si banca spaniola Santander in 2007, in schimbul a peste 70 miliarde euro, scrie NewsIn.

Intre timp, grupul financiar s-a divizat in linii nationale, dupa ce a pierdut increderea investitorilor, fiind una dintre victimele crizei financiare.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008. RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare.

Royal Bank of Scotland Group, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est.

Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si