Banca americana Goldman Sachs a urcat cu 23 dolari, la 75 dolari/baril, estimarile privind pretul petrolului din urmatoarele trei luni, anuntand ca scumpirea petrolului in ultimele sedinte este numai inceputul ascensiunii acestuia din urmatoarele 18 luni, relateaza NewsIn.

"Scumpirea petrolului pe piata din New York ar putea fi numai inceputul unei evolutii pozitive si credem ca va sprijini revenirea activitatilor economice", a estimat banca.

Avand in vedere cresterea pretului petrolului, care a inchis sedinta de marti la 69,05 dolari/baril, Goldman Sachs a revizuit in urcare estimarile privind evolutia acestuia, fiind de parere ca petrolul va atinge in medie 85 dolari/baril la finalul lui 2009, fata de prognoza anterioara de 65 dolari/baril.

In al doilea trimestru din 2009, este asteptata o revenire ciclica a pretului petrolului, in contextul stabilizarii economiei si reducerilor productiei, pentru mentinerea rezervelor la un nivel mediu din ultimii zece ani, aplicate de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

In medie, pretul petrolului ar trebui sa ajunga la aproximativ 90 dolari/baril in urmatoarele 12 luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Măsură extremă în NISA: primarul interzice locuitorilor să iasă din case
Setari Cookie-uri