Numarul noilor cereri de somaj din Statele Unite a scazut saptamana trecuta pentru a treia oara consecutiv, potrivit datelor guvernamentale publicate joi, indicand ca ritmul de degradare a pietei muncii da semne de incetinire, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Numarul noilor cereri de somaj a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 30 mai cu 4.000, la un nivel ajustat de 621.000, a anuntat Ministerul Muncii din Statele Unite. Saptamana a inclus si sarbatoare americana Memorial Day, fapt ce ar fi putut avea un impact asupra rezultatelor.

Analistii consultati de Reuters estimau, in medie, ca numarul noilor cereri de somaj va scadea la 620.000, de la nivelul raportat anterior, de 623.000.

In saptamana ce s-a incheiat pe 23 mai, numarul persoanelor ce au continuat sa solicite ajutoare de somaj dupa ce au beneficiat de acestea pentru o saptamana a scazut cu 15.000, la 6,74 milioane.

Aceasta a fost pentru prima oara din luna ianuarie cand numarul acestor cereri a scazut, si pentru prima oara in ultimele 17 saptamani cand cifra somerilor ce au continuat sa solicite ajutoare dupa saptamana initiala nu a stabilit un nou record.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Rușii îi bagă la închisoare pe suspecții de coronavirus care nu se autoizolează
Setari Cookie-uri