In contextul noilor evolutii economice de la ultima intrunire a Comisiei pentru politica monetara, acesta ar trebui sa mentina dobanda cheie la nivelul actual, de aproape 0%, din decembrie, relateaza AFP potrivit NewsIn.

Unul dintre liderii bancii centrale, Dennis Lockhart, este de parere ca "economia prezinta semne de stabilizare, dar inca mai mare are un drum lung de parcurs pana la o revenire".

Federal Reserve, care asteapta ca pana la finalul anului economia sa reinceapa sa creasca, nu ar trebui sa modifice dispozitiile exceptionale de sustinere a creditarii si nivelului lichiditatilor pentru a permite economiei Statelor Unite sa faca fata crizei financiare.

Multi economisti sunt de parere la ora actuala ca o revenire a cresterii va fi vizibila in al treilea trimestru, dar unul dintre guvernatorii bancii centrale, Elizabeth Duke, a avertizat asupra "retragerii premature a politicilor de sustinere a sectorului financiar", de la mijlocul lunii iunie.

Produsul intern brut al Statelor Unite a scazut cu 5,7% in primul trimestru, in termeni anuali, arata estimarile Departamentului Comertului.
De asemenea, Federal Reserve mizeaza pe o scadere intre 1,3% si 2% a PIB-ului, in 2009, si o crestere de pana la 3% in 2010.