"Ceea ce vom observa probabil in urmatoarele luni va o crestere cu traiectorie ondulatorie, cu o crestere a Produsului Intern Brut aproape de zero, uneori peste, alteori sub aceasta valoare", a declarat Franz, citat de NewsIn.

"Sper ca la sfarsitul anului viitor sau in cursul anului viitor situatia sa se imbunatateasca", a adaugat Franz, care este si seful echipei guvernamentale de consilieri economici.

Oamenii de afaceri din Germania redevin optimisti

Au existat semne ca produsul intern brut (PIB) al Germaniei, care a scazut in primele trei luni ale anului cu 3,8% fata de trimestrul precedent, este cel putin in curs de stabilizare, a mai spus Franz.

Scadere record a economiei Germaniei in primul trimestru

Insa "raul abia urmeaza sa vina" in piata muncii, a adaugat acesta, estimand ca somajul din cea mai mare economie europeana ar putea ajunge la patru milioane persoane spre sfarsitul acestui an.

"Anul viitor, lucrurile ar putea sa nu fie la fel de rele cum credeam in urma cu cateva saptamani: am putea ramane peste nivelul de 5 milioane".

Un oficial guvernamental a declarat saptamana trecuta pentru Reuters ca se poate ca economia germana sa fi iesit din recesiune in al doilea trimestru.