Economistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Olivier Blanchard, estimeaza ca "revenirea economiei mondiale a inceput" insa redresarea "nu va fi simpla" pentru ca actuala criza a lasat "cicatrice profunde" pe mai multi ani.

"Revenirea economica a inceput. Pentru a o sustine, vor fi necesare o serie de echilibrari, atat in interiorul statelor, cat si in ceea ce priveste relatiile intre state", scrie Blanchard intr-un articol, intitulat "Sustinerea revenirii economiei mondiale", ce va fi publicat in numarul din septembrie al revistei "Finance and Development", informeaza NewsIn.

"In timpul recesiunilor normale, distructive atat pentru companii cat si pentru piata muncii, lucrurile se redreseaza intr-o maniera previzibila", insa "recesiunea actuala nu este una normala", afirmă Blanchard, consilier economic al Fondului si director al Departamentului de studii al acestei institutii.

"Lumea nu trece printr-o recesiune banala. Redresarea nu va fi simpla. Criza a lasat cicatrice profunde care vor avea consecinte atat asupra cererii cat si asupra ofertei, pentru multi ani", a averizat Blanchard.

Blanchard, de nationalitate franceza ca si directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este specialist in macroeconomie si fost profesor la MIT.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire