Lloyds Banking Group, ce a fost salvat de la faliment de guvernul britanic, a anuntat ca va disponibiliza inca 5.000 de angajati pana la sfarsitul lui 2010, potrivit AFP.
Lloyds, detinuta in proportie de 43% de statul britanic, a anuntat ca aceste reduceri de personal se vor traduce printr-o reducere neta de 2.600 de locuri de munca, avand in vedere masurile luate pentru atenuarea deciziei.

Lloyds a anuntat ca 680 dintre posturile afectate vor fi relocate in cadrul unei dintre cele sapte divizii de retail, anunta NewsIn.

Anuntul duce la 9.000 numarul posturilor suprimate de Lloyds dupa cumpararea HBOS, in luna ianuarie. Potrivit estimarilor analistilor, procesul de integrare a achizitiei ar putea duce la 30.000 de disponibilizari.

Decizia a nemultumit sindicatele, ce au acuzat "aroganta companiei".

"Sectorul financiar din aceasta tara ar trebui sa ia in considerare viitorul, nu sa continue sa suprime locuri de munca fara a lua in calcul modul de a reface increderea publicului in sectorul bancar", a declarat unul dintre liderii sindicali, Rob MacGregor, intr-un comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri