Airbus vrea sa introduca din 2010 un avion mediu curier cu biocombustibil

Airbus si-a propus sa puna in circulatie din 2010 un avion mediu curier cu un amestec de biocarburant si kerosen, a precizat marti un responsabil al programului de carburant al companiei la Salonul aeronautic de la Dubai, potrivit AFP.
"Nu stim inca alaturi de ce companie vom face acest test, suntem in discutii cu mai multi transportatori", a spus Ross Walker, in timpul unei conferinte de presa, fara a preciza ce biocarburant va fi folosit sau in ce proportie.

Airbus nu este la prima incercare de a gasi alternative la petrol, criticat pentru ca este scump si ca polueaza. Pe 12 octombrie un avion de transport lung curier Airbus A340 al companiei Qatar Airways a efectuat zborul Londra-Doha cu un amestec de gaz natural si kerosen, dupa un prim zbor de incercare in februarie 2009 pe un A380 intre localitatea engleza Filton si cea franceza Toulouse, potrivit NewsIn.

Airbus si concurentul sau american Boeing au inceput in ultimii ai cercetari pentru a descoperi noi combustibili, in scopul de a lupta impotriva incalzirii climatice si de a permite companiilor sa depinda mai putin de hidrocarburi, al caror pret fluctueaza rapid si ale caror rezerve scad.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri