Activitatea de fuziuni si achizitii (M&A) isi va reveni gradual in 2010 si nu va fi vorba de o explozie, asa cum multi specialisti sperau dupa declinul inregistrat anul trecut, crede Michael J. Castellano, CFO-ul bancii de investitii Lazard, potrivit The Wall Street Journal.

Banca de investitii a inregistrat in al doilea semestru din 2009 o revenire a business-ului de M&A. Incasarile din serviciile de consultanta in fuziuni si achizitii au ajuns la 170 milioane de dolari in al patrulea trimestru, adica un avans de 37% fata de trimestrul anterior.

Castellano considera ca aceasta crestere reprezinta un “semn incurajator”, iar firma pe care o reprezinta semnaleaza o revenire a activitatii de M&A, pe baza discutiilor cu clientii despre posibile tranzactii.

“Anul a inceput bine, mai ales pe partea tranzactiilor anuntate. Inca mai sunt multe discutii si observam o revenire a activitatii de M&A”, spune Michael J. Castellano.

El a mai afirmat ca banca de investitii Lazard a inregistrat o crestere a activelor administrate cu 10 miliarde de dolari pana la 130 miliarde.

Citeste si Bancherii de investitii, la Davos: Pietele emergente vor impulsiona M&A-ul in 2010


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Acordul cu Iran: Trump genereaza o criza politica. Reactiile liderilor