Un cutremur de 8,8 grade pe scara Richer s-a produs astazi in Chile, avand o energie degajata de circa 64 de ori mai mare decat cea a seismului din 12 ianuarie, din Haiti, ce a avut magnitudinea 7, informeaza 9AM.

Autoritatile americane au lansat o alerta de tsunami care vizeaza Chile, Peru si Ecuador, dupa un cutremur foarte puternic produs astazi in oceanul Pacific, relateaza AFP. Cutremurul a fost de 64 de ori mai puternic decat cel din Haiti.

Avertizarea de tsunami a fost extinsa la America Centrala si Polinezia franceza, potrivit Centrului de monitorizare al valurilor seismice.

Cel putin 16 persoane si-au pierdut viata in cutremurul produs in Chile, potrivit unui post local de televiziune. Institutul american de siemologie a inregistrat cel putin 5 replici de 6 grade, care s-au produs in Chile, dupa cutremurul de 8,8 grade.

Martorii au declarat pentru CNN ca seismul a durat intre trei si cinci minute si a fost resimtit foarte dur in capitala Santiago de Chile, unde mai multe cladiri s-au prabusit. Alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta temporar.

Institutul american de geofizica anunta ca seismul s-a produs la o adancime de 59,4 kilometri, la ora locala 3.34 (8.34 ora Romaniei). Epicentrul a fost la 320 de kilometri sud-vest de capitala Santiago de Chile si la 100 de kilometri nord-nord-vest de Chillan.Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Radu Vatcu, antreprenorul care este mereu in vacanta