Imagini desprinse parcă din seria Indiana Jones au fost postate pe pagina de Facebook a Ministerului Mediului.

Conform autorităților, ”podul pietonal din lemn” de pe Crișul Alb, județul Arad, a fost grav avariat. De vină ar fi nivelul crescut al apelor și cutremurul din Arad.

”Elementele desprinse puneau în pericol lucrările hidrotehnice din zona localității Gyula (Ungaria), situate în aval de podul avariat. Pe parcursul nopții de 7 pe 8 iunie 2023, prin dispeceratul ABA Crișuri, omologii din cadrul Direcției de Apă Gyula din Ungaria au fost înștiințați de acest incident astfel încât au putut lua rapid măsuri eficiente pentru eliminarea plutitorilor din albie și evitarea eventualelor avarii la baraje și alte lucrări hidrotehnice.

În dimineața zilei de 8 iunie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pilu s-a întrunit de urgență pentru a stabili măsuri concrete în vederea asigurării secțiunii de scurgere a apelor dar și pentru evitarea oricăror incidente. Circulația pe pod a fost interzisă și în scurt timp echipele de intervenție din cadrul Sistemului Hidrotehnic Independent Crișul Alb au acționat cu buldoexcavator, șalupă, barcă gonflabilă, căngi și drujbe pentru a dezafecta podul. Acțiunea s-a desfășurat eficient pe tot parcursul zilei de joi, 7 iunie. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD gata să intervină în caz de accidentare a personalului din echipele de intervenție. Preventiv a fost amplasată o plasă de protecție, din sârmă, în aval de secțiunea podului”, anunță Ministerul Mediului.

Echipele ABA Crișuri sunt din nou pe teren pentru a continua acțiunea de dezafectare a podului, eliberând astfel albia râului. În baza bunei colaborări transfrontaliere, omologii din Ungaria sunt în mod constant informați și susținuți cu date din teren.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Mediului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri