"In timp ce criza datoriilor publice din Europa este intr-adevar o problema serioasa, revenirea economiei la nivel global pare, in acest moment, foarte solida si nu cred ca va fi afectata", a declarat James Bullard, presedintele Fed Saint Louis in cadrul unei vizite oficiale la Tokyo.
Oficialul Federal Reserve a mai estimat ca economia Statelor Unite va continua sa creasca in ritmul actual, sau chiar mai rapid, pe parcursul acestui an si in 2011, anunta NewsIn.

"Revenirea economiei va trebui sa fie mai ferma decat este in prezent si va trebui sa vedem imbunatatiri mai importante" inainte ca banca centrala sa majoreze rata dobanzii cheie, a adaugat Bullard reporterilor de la Wall Street Journal, citati de Marketwatch.

Bullard a admis ca exista posibilitatea ca Asia, care conduce momentan revenirea statelor din recesiunea lui 2008, sa sufere o decelerare a economiei, ceea ce ar duce, automat, la o incetinire a cresterii economice la nivel global. Scaderea brusca a preturilor la titlurile din China si alte piete asiatice, din ultimele doua luni, "ar putea pregati terenul pentru zile mai negre in viitor", a mai declarat presedintele Fed Saint Louis.

In ceea ce priveste criza datoriilor de stat din Europa si posibilitatea unui al doilea soc pe pietele financiare la nivel global, Bullard a declarat ca ingrijorarea pietelor ar mai putea dura cateva luni sau chiar cativa ani.

"Guvernele trebuie sa ia masuri agresive pentru a castiga credibilitate, dupa care vor trebui sa sustina acest efort pe o perioada lunga de timp", a mai spus oficialul Federal Reserve din Saint Louis.