Nivelul datoriei publice, cel mai puternic motiv de ingrijorare pentru germani

Nivelul datoriei publice a Germaniei, desi mult mai scazut fata de cel inregistrat in alte state Europene, reprezinta cel mai puternic motiv de ingrijorare pentru populatia tarii, potrivit unui sondaj, scrie Mediafax.

Cercetarea efectuata de institutul Forsa a constatat ca 66% dintre germanii intervievati au plasat datoria publica in capul listei cu motive de ingrijorare.

Pe locul al doilea se afla problema pensionarii, urmata de teama ca politicienii sunt depasiti de evenimente, potrivit sondajului efectuat in perioada 11-12 august, in randul a 1.000 de persoane, pentru revista Stern.

Teama de pierdere a locurilor de munca si cea privind majorarea costului vietii s-au plasat abia pe pozitiile urmatoare.

Datoria publica a Germaniei a urcat in 2009 la 73,2% din PIB, in timp ce deficitul bugetar a atins 3,3% din PIB.

Pentru a face o comparatie, datoria publica a atins in Grecia 115,1% din PIB, 77,6% in Franta (la un deficit de 7,5% din PIB), 115,8% din PIB in Italia, iar in Marea Britanie 68,1% din PIB.

De la criza economica din anii '20, care a contribuit la venirea la putere a lui Adolf Hitler, germanii au ramas sensibili la problema echilibrului finantelor publice si a inflatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri