"Reducerea indatorarii este incompleta, recuperarea ramane fragila si trebuie rezolvata problema unei capacitati de productie prea mare. Ar putea fi necesare noi masuri de politica monetara pentru a mentine ritmul recuperarii economice", a afirmat Bean, informeaza Mediafax.

Bean s-a alaturat presedintelui Rezevei Federale a SUA, Ben Bernanke, afirmand ca bancile centrale nu sunt vinovate de criza creditelor. Singurul mod in care aceasta ar fi putut fi impiedicata ar fi fost prin cresterea substantiala a dobanzilor, iar efectul acetora ar fi fost un avans economic mult mai slab in perioada respectiva.

Bancile centrale ar trebui sa analizeze noi metode de a ajuta la prevenirea unor crize financiare viitoare, ca reglementarea macro-prudentiala. Totusi, oficialii trebuie sa se asigure ca politicile monetare si masurile macro-prudentiale sunt coordonate, a adaugat el.

Datele publicate vineri de autoritatile americane au aratat o crestere de 1,2% a economiei in trimestrul al doilea, cel mai mare avans incepand din 2001 si peste estimarile initiale.