Una dintre unitatile vizate produce sisteme de control pentru motoare de avioane pentru grupul General Electric. Celelalte divizii costruiesc, printre altele, sisteme de propulsie hibrida pentru camioane si autobuze si piese electronice pentru avioane, scrie Mediafax.

Unitatile vandute realizeaza un profit, inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de aproape 200 de milioane de dolari. Eventualul cumparator ar putea achita pentru aceste active intre 1,6 miliarde de dolari si 2 miliarde de dolari, au afirmat sursele.

Printre posibilii cumparatori, sursele enumera grupurile rivale Rockwell Collins, Woodward Governor si Moog, dar si companiile de investitii Warburg Pincus si Carlyle Group.

BAE intentioneaza sa vanda unitatile impreuna, insa, daca oferta nu va avea succes ar putea renunta separat la active.

Citeste si:

Grupul a inregistrat vanzari de 36,2 miliarde de dolari anul trecut, ceea ce face din BAE al doilea mare jucator pe piata mondiala a apararii.

In ultimii ani, grupul a renuntat la o parte din operatiunile mai mici din sectorul aerospatial, achizitionand in schimb mai multe active din domeniul tehnologiei de aparare.

Ca si in cazul celorlalte companii de profil, afacerile BAE au beneficiat de cheltuielilor guvernamentale pentru aparare. Insa SUA si Marea Britanie ar putea reduce investitiile in aparare, ceea ce va afecta vanzarile acestor companii. In aceste conditii, grupul european incearca sa se extinda pe pietele emergente. Divizia din SUA implementeaza, totodata, un program larg de restructurare, care implica si reduceri de locuri de munca.