BofA vrea sa identifice active si afaceri de zeci de miliarde de dolari pe care intentioneaza sa le vanda sau la care ar putea renunta, noteaza publicatia.

Aceasta masura ar putea fi urmata de pasi mai agresivi in efortul bancii de a reduce balanta contabila, de 2.300 de miliarde de dolari, intr-un moment in care actionarii si autoritatile preseaza creditorii sa-si reduca dimensiunile.

Directorii BofA au anuntat la ultimele intalniri cu analistii ca evalueaza posibilitatea oferirii de detalii despre credite, afaceri si participatii care nu se incadreaza in planurile pe termen lung, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Citeste si:

"BofA intentionbeaza sa furnizeze mai multe detalii despre activele nestrategice. Banca si-ar face singura un serviciu, dar si investitorilor, daca va prezenta o imagine mai clara a marimii si compozitiei acestor active", a afirmat Betsy Graseck, analist la Morgan Stanley.

Creditorul vandut deja mai multe afaceri si active, incluzand participatii la banca braziliana Itau Unibanco, la MasterCard si Grupo Financiero Santander.

La inceputul lui 2009, Bank of America a disponibilizat in jur de 30.000 de oameni ca urmare a restructurarii personalului dupa preluarea grupului financiar-bancar Merrill Lynch.