Rata de schimb a euro, de 1,4 dolari pe unitate, se afla la un nivel prea ridicat, iar moneda americana nu reflecta fundamentele economiei Statelor Unite, a declarat presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, transmite Reuters.

"Euro pare astazi un pic prea puternic", a afirmat Juncker intr-o conferinta de presa sustinuta la reuniunea anuala a Fondului Monetar International (FMI) de la Washington, potrivit Mediafax.

In aceasta seara urmeaza sa aiba loc o reuniune a ministrilor de Finante si a reprezentantilor bancilor centrale din statele membre ale G7.

Moneda unica europeana a depasit, joi, pragul de 1,4 dolari pe unitate, ulterior fiind tranzactionata in crestere cu 0,1% fata de inchiderea de joi, la 1,3933 dolari pe unitate.

"Juncker a inversat tendinta pietei, afirmand ca nu este multumit ca euro a atins 1,4 dolari pe unitate. Acest fapt amplifica temerile referitoare la devalorizarile valutelor in scopuri comerciale", a declarat Michael Woolfolk, analist la banca BNY Mellon.

Indicele dolarului, care evalueaza performantele monedei americane fata de un cos de sase valute importante, a coborat cu 0,1%, la 77,266 puncte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Grecia, pe calea cea buna: in ce stadiu se afla cu datoriile