"In acest an, Schäuble si-a enervat colegii, dar a actionat curajos", noteaza FT. Oficialul german a concurant in clasamentul ministrilor de Finante, al cincilea al publicatiei, cu omologi din 18 state europene, scrie Mediafax.

Anul trecut, prima pozitie a revenit ministrului francez Christine Lagarde, iar predecesorul lui Schäuble, Peer Steinbrück, a ocupat locul al doilea.
In acest an, pe pozitia a doua se plaseaza polonezul Jacek Rostowski, iar pe al treilea loc se situeaza Lagarde.

Schäuble, in varsta de 68 de ani, este obligat sa se deplaseze intr-un scaun cu rotile dupa ce a fost atacat in 1990 de un dezechilibrat mintal. Ministrul, un veteran al politicii din Germania, este un apropiat al fostului cancelar Helmut Kohl.

"Germania a intarziat acordarea unui ajutor Greciei si a panicat pietele financiare evocand ideea participarii investitorilor privati la viitoarele programe de ajutor", scrie FT. La nivel national, insa, politica bugetara germana a contribuit semnificativ la consolidarea economiei.

Citeste si:

Irlanda, in schimb, se confrunta cu o criza bugetara grava, avand in acest an un deficit bugetar estimat la peste 30% din Produsul Intern Brut. Dublin a cerut recent ajutor financiar extern de 85 de miliarde de euro.

"Lenihan a fost depasit de criza sistemului bancar irlandez si de implozia economiei", noteaza FT.

Ministrul elen de Finante, Georges Papaconstantinou, se claseaza pe locul opt.