Vass Lawyers, firma de avocatura specializata in achizitii publice, litigii si arbitraj, obtine un succes la Curtea de Apel Bucuresti, institutie care a respins plangerea formulata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (C.N.A.D.N.R.) impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (C.N.S.C.) de anulare a deciziei de excludere a firmei grecesti Mochlos S.A. din cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica „Reabilitare DN56, Craiova-Calafat, km0+000-km 84+020, Contract 5R16, DN 56 Galicea Mare - Calafat, km 47+000 - km 84+020”.

Hotararea Curtii de Apel Bucuresti referitoare la aceasta procedura de achizitie publica, cu o valoare estimata de peste 140 milioane de lei, este definitiva si irevocabila. S-a mentinut astfel decizia C.N.S.C. prin care s-a dispus anularea deciziei de atribuire a contractului de achizitii publice firmei Puentes Y Calzadas Infraestructuras SLU, precum si reevaluarea ofertelor.

De altfel, este pentru a doua oara cand C.N.A.D.N.R. incearca sa excluda firma Mochlos S.A. din aceasta procedura. Intr-o prima etapa, motivele invocate de autoritatea contractanta au vizat legalitatea scrisorii de garantie prezentate in cadrul sedintei de deschidere a ofertelor din data de 1 iulie 2011. Ulterior admiterii contestatiei formulate impotriva acestei decizii, autoritatea contractanta a invocat neindeplinirea cerintelor din caietul de sarcini. Fata de evidenta netemeinicie si nelegalitate a repingerii ofertei Mochlos S.A., ambele motive au fost demontate de argumentele echipei de avocati Vass Lawyers, coordonate de avocata Amelia Teis.

Desi decizia C.N.S.C. din data de 30 septembrie 2011 a fost atacata ulterior de C.N.A.D.N.R., la data de 16 februarie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv si irevocabil plangerea acesteia. Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai mic, iar oferta financiara a Mochlos S.A. Grecia are, intr-adevar, pretul cel mai mic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si