Agentia Nationala de Administrare Fiscala propune, printr-un proiect de ordin lansat in dezbatere publica, modificare declaratiei fiscale in care platitorii de venituri trebuie sa declare impozitul retinut la sursa de la beneficiarii de venit, scrie Avocatnet.ro.

Mai exact, Fiscul propune modificarea formularului 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit".

Potrivit ANAF, noul model de formular fiscal se impune ca urmare a modificarilor legislative din acest an, care au facut ca incepand cu data de 1 ianuarie 2012, impozitul pe veniturile din arenda sa se calculeaza prin retinere la sursa de catre platitorii de venit la data platii venitului, prin aplicarea cotei de 16% asupra venitului net, impozitul fiind final, cu exceptia cazului in care se opteaza pentru stabilirea venitului net in sistem real.

Totodata, ca urmare a intrarii in vigoare a noului Cod Civil, o serie de venituri mentionate expres in Codul fiscal au fost incluse in categoria veniturilor realizate in baza contractelor civile.

Citeste mai multe pe Avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
MFP propune scaderea TVA la alimente si reducerea birocratiei ANAF