Directia Generala Antifrauda Fiscala, noua structura din cadrul ANAF care isi propune sa combata marea evaziune, va deveni operationala incepand cu aceasta luna, in contextul in care ANAF a incheiat prima etapa de recrutare. 850 de inspectori antifrauda vor ataca incepand cu sfarsitul acestei luni evaziunea fiscala.

Potrivit lui Octavian Deaconu, secretar general al ANAF, procesul de reorganizare a Agentiei inceput in acest an pe baza proiectului de modernizare a Autoritatii Fiscale finantat de Banca Mondiala a presupus realocarea unor resurselor catre unitatile cu cea mai mare nevoie de personal.

Deaconu a explicat la un seminar organizat de PwC Romania ca fata de structura veche a ANAF s-au pierdut circa 2.000 de posturi vacante.

Administratia Bucuresti-Ilfov si Directia Generala Antifrauda sunt singurele beneficiare ale procesului de restructurare.

In cazul DG Antifrauda au fost alocate 2.000 de posturi, dintre care 850 au fost ocupate deja ca urmare a unui prim proces de recrutare care s-a incheiat chiar ieri.

Deaconu a precizat ca restul posturilor vor fi acoperite anul viitor, dupa ce in primul trimestru va incepe un al doilea proces de recrutare.

Procesul de restructurare a ANAF finantat de Banca Mondiala ar trebui sa dureze 5 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri