Gabriela Firea, purtator de cuvant al PSD, a precizat joi, referitor la dosarul Diaspora, ca legea a fost respectata din punct de vedere al formatiunii pe care o reprezinta, ea mentionand ca nu a existat rea-vointa, iar costul politic a fost dureros.

”In legatura cu preluarea dosarului ”Diaspora”de catre DNA, din punctul nostru de vedere legea a fost respectata. Justitia va avea, insa ultimul cuvant. ste regretabil ce s-a intampat cu votul din afara tarii si, de aceea, reprezentantii Guvernului si-au cerut scuze pentru situatia creata. Nu a fost rea-vointa si nici o incalcare a legilor”, a spus Firea, intr-o declaratie.

Potrivit purtatorului de cuvant al PSD, costul politic a fost ”dureros”, iar din acesta e intelept sa invete intreaga clasa politica si sa fie atenta la legislatie si sa o imbunatateasca, pentru a preveni astfel de situatii nedorite, conform Mediafax.

”Legile electorale nu se modifica prin OUG in timpul alegerilor, ci in Parlament, printr-o dezbatere temeinica, asezata. Este o prioritate a parlamentarilor PSD si a partenerilor nostri in perioada urmatoare”, a mai spus Firea.

Dosarul privind problemele inregistrate la votul din diaspora a fost trimis, joi, de procurorii Parchetului instantei supreme la Directia Nationala Anticoruptie, pentru continuarea cercetarilor. "La data de 4 decembrie, constatand ca faptele cu privire la care s-a inceput urmarirea penala sunt susceptibile de a fi incadrate si in dispozitiile articolului 132 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, norme care atrag competenta de investigare a Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de urmarire penala si criminalistica a dispus declinarea cauzei in favoarea acestei structuri", arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), intr-un comuncat de presa.

Citeste si:
De ce sunt bolarzii ascutiti? Primarie: Nu sunt, sunt "tesiti"!
De ce sunt bolarzii ascutiti?...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Acordul privind Brexit-ul a devenit oficial lege