Cererea de urmarire penala a fostilor ministri Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu, gheorghe Pogea si Dan Ioan Popescu a fost transmisa de catre Klaus Iohannis catre ministrul Justitiei.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, seful statului a transmis, marti, ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 - 2004; a lui Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei si Comertului in perioada 2003 - 2004; a lui Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2005 - 2007, respectiv in perioada 2009 - 2010 si a lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finantelor Publice in perioada 2008 - 2009, pentru a se proceda conform legii, conform News.ro

Totodata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea acestor cereri.

Procurorii DIICOT au cerut aviz de la presedinte pentru urmarirea penala a fostilor ministri Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea, in dosarul Rompetrol 2.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a transmis, in urma cu o saptamana, Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie referatul si documentatia din care rezulta ca fostii ministri Mihai Tanasescu, Dan Ioan Popescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea ar fi suspectati de comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la delapidare, in vederea sesizarii presedintelui Klaus Iohannis pentru formularea cererii de urmarire penala a acestora.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel in care au fost deja condamnate 12 persoane si in care a fost judecat si Dinu Patriciu.

In dosarul initial Rompetrol, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in octombrie 2014, pe fostul senator Sorin Rosca Stanescu, la doi ani si patru luni de inchisoare, si pe fostul ministru Sorin Pantis. la doi ani si opt luni de inchisoare, in ambele cazuri pedepsele fiind dispuse cu executare.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iohannis: Primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin