Tribunalul Bucuresti a acceptat sa judece cererea de desfiintare a PSD si ALDE, cerere formulata de o romanca stabilita la Roma, Irina Chicos. Primul termen a fost stabilit pentru 3 aprilie, scrie The Epoch Times.

"Cererea de dizolvare PSD- ALDE depusa la Tribunalul Bucuresti (dosar 3721/3/2018) a fost acceptata iar primul termen de audienta e pe 3 aprilie. Se pot alatura noua prin Cerere de interventie toate persoanele, gruparile civice, institutiile care ne pot aduce noi declaratii si probe. Cred ca acest proces devine necesar, mai ales dupa congresul PSD din 10 martie, unde am fost mai mult decat uimiti de anunturile facute de liderii PSD, de mobilizarea fortelor de ordine, si de ingradirea accesului la zonele imediat apropiate", a declarat Irina Chicos.

Irina Chicos a depus, prin avocat, la data de 15 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti, o cerere de desfiintare a PSD si ALDE. Femeii i s-au alaturat alti circa 80 de petenti.

In cerere, Irina precizeaza ca art.41 din Legea 47/1992 stipuleaza ca ”(1) Partidele politice pot fi declarate neconstitutionale in cazurile prevazute de art.40 alin.(2) din Constitutie, republicata", si sustine ca PSD si ALDE au incalcat grav prevederile respectivului articol, motiv pentru care cere desfiintarea lor.

"Au fost incalcate in mod flagrant prevederile art. 40 alin 2 si alin 4 din Constitutia Romaniei care prevad urmatoarele: “Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale”.

De asemenea, romanca mai arata in cerere ca PSD si ALDE duc un razboi impotriva statului de drept prin instabilitatea legislativa si lipsa de predictibilitate a politicii generale economice si legislative.

Mai mult, Irina mai acuza ca in "anul 2014 in cadrul scrutinului pentru alegerea Presedintelui Romaniei, in mod activ PSD si liderii partidului, prin intermediul ministrilor de externe de la acea vreme Titus Corlatean si Teodor Melescanu, au impiedicat votul romanilor din Diaspora. Singura entitate care a avut de castigat din impiedicarea votului a cel putin cateva zeci de mii de cetateni romani a fost PSD, care a incercat sa deturneze procesul electoral democratic, in interes propriu, pentru castigarea alegerilor, in detrimentul cetatenilor romani, fara a tine seama de votul majoritatii."

Sursa foto: Liviu Sova / Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri