Gradul de absorbtie a fondurilor europene de catre Romania este de 20%, pentru perioada 2014-2020, iar la aprobat nu mai sunt alte proiecte mari de infrastructura, a declarat vineri, in orasul Simeria, comisarul european Corina Cretu, prezenta in campanie electorala impreuna cu echipa de conducere a Partidului Pro Romania, scrie Agerpres.

Ea a aratat ca principalul proiect de infrastructura mare care a fost semnat si finantat in acest exercitiu financiar este cel legat de reabilitarea caii ferate Radna (Arad) - Gurasada - Simeria (Hunedoara), pentru care Comisia Europeana a aprobat fonduri in valoare de 1,3 miliarde de euro.

Un alt proiect important se refera la modernizarea Drumului European E79, Oradea-Deva, pentru acesta fiind aprobata o finantare de 76 de milioane de euro.

"Gradul de absorbtie este 20%, la ora actuala, pentru perioada 2014-2020. Este foarte trist ca se pierd aceste sanse si oportunitati. Eu n-o sa spun ca nu s-au realizat si lucruri bune. Din pacate, s-au facut proiecte mici. Cel mai mare proiect pe care l-am aprobat este cel legat de calea ferata dintre Arad si Simeria, in valoare de 1,3 miliarde de euro. Am aprobat absolut toate proiectele care s-au depus, pana la aceasta ora, de catre Guvernul Romaniei", a spus Corina Cretu.

Ea a mentionat ca mai trebuie depuse proiecte mari si s-a aratat dispusa, prin prisma functiei pe care o detine, sa discute problemele aparute cu premierul Viorica Dancila.

Citeste si:
Pintea: 2024-2027, perioada in care spitalele regionale vor fi gata
Sorina Pintea: 2024-2027 -...

"Ce se mai poate face? Trebuie depuse proiecte. Din acest punct de vedere eu mi-am facut datoria, am ajutat Romania cat am putut. Usa mea a fost deschisa pentru toti ministrii Romaniei, indiferent de guvernele cu care am lucrat - Ponta, Ciolos, Tudose, Grindeanu, Dancila. Si maine, daca doamna prim-ministru doreste sa trecem in revista toate problemele care sunt, eu sunt la dispozitia Guvernului Romaniei. Nu mai avem proiecte de aprobat. Acest lucru este unul care ma doare, pentru ca in alte tari avem prea multe proiecte si nu avem suficienti bani", a spus comisarul european.

Potrivit acesteia, rata de contractare a fondurilor europene este sub 60%.

Corina Cretu, candidata Pro Romania la europarlamentare, liderii partidului Victor Ponta si Sorin Cimpeanu, precum si Ioan Rus au fost prezenti vineri in Simeria, Hunedoara si Deva pentru a prezenta oferta electorala a partidului pentru alegerile europarlamentare

Citeste si:
Primaria Capitalei risca sa piarda 176 de milioane de euro de la UE
Cum risca Primaria Capitalei...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Romania, rata de absorbtie a fondurilor europene de 32%, sub media UE