Queen Mary 2 este o nava transatlantica impresionanta lansata de Cunard Line in ianuarie 2004, care ofera croziere de neuitat - are cam toate atractiile posibile oferite de hoteluri, si alte cateva pe care nu le vei mai gasi nicaieri.
O calatorie transatlantica pe Queen Mary 2 imbina confortul si comoditatea tehnologiei contemporane cu luxul unei epoci trecute.

Marimea conteaza

Queen Mary 2 este cel mai mare vas de croaziera construit vreodata; are 350 de metri lungime, 72 de metri inaltime si 40 de metri largime. Este aproape la fel de lung cat este Empire State Building de inalta, adica echivalentul a patru terenuri de fotbal. Queen Mary 2 are uimitoarea greutate de 151,400 tone, iar costurile estimate pentru construirea sa s-au ridicat la 800 de milioane USD.

Acest vas are 1,310 cabine, 2,620 camere pentru pasageri si un echipaj international format din 1,253 de persoane. Apartamentele pasagerilor sunt grupate in trei clase: Queens, Princess si Britannia. Cele mai mici cabine au 60 de metri patrati si trei sferturi dintre ele au balcoane. Cele mai generoase incaperi pentru pasageri sunt cele 5 apartamente duble, care impreuna depasesc 2,700 de metri patrati. Cu o asemenea capacitate, Queen Mary 2 atrage pasageri din intreaga Europa si America de Nord.

In afara dimensiunilor fara precedent, Queen Mary 2 impresioneaza prin putere si tehnologia de ultima ora utilizata. Vasul are 4 motoare diesel extrem de puternice, datorita carora ajunge la uimitoarea viteza de 26 de noduri.

In ciuda greutatii si a puterii sale record, Queen Mary 2 se poate strecura fara efort in port, datorita dispozitivelor hidraulice si sistemului dinamic de pozitionare controlat cu ajutorul unui simplu joystick de pe punte. De asemenea, ofera o calatorie extrem de lina datorita stabilizatorilor avansati care reduc cu 90% balansul acesteia.

Mancare delicioasa

La bordul Queen Mary 2 sunt nu unul sau doua, ci 10 restaurante; poti incerca meniul bufetului intim Golden Lion sau pranzul mai formal al restaurantului Britannia. Unele restaurante sunt deschise tuturor pasagerilor, dar altele, ca Princess Grill si Queens Grill, sunt rezervate doar celor care stau in camerele de tip Princess si Queens. Chef's Galley, unul dintre cele mai populare, unde ti se pregateste mancarea in fata ochilor, necesita rezervare- te costa numai de 35$. Taxele suplimentare de tipul acesteia se aplica automat contului tau comunicat la imbarcare, de cele mai multe ori fiind inclus si bacsisul de 15% din valoarea comenzii (sau chiar mai mult).

Queen Mary 2 detine si un restaurant de tip mediteranean, cu un meniu renumit datorita Paella Olivacious si Thai Iced Coffee Tiramisu. Acest restaurant este atat de popular, incat pasagerii sunt in stare sa plateasca suplimentar pentru a manca aici ($20 pentru pranz, $30 pentru cina).

Realaxare si placere

Indata ce te-ai imbarcat, beneficiezi de avantajele facilitatilor acestui vas. Queen Mary 2 are foarte multe piscine acoperite si in aer liber, incluzand Pavilion Pool. Localizata pe Puntea 12, aceasta are acoperis retractabil, ceea ce le permite pasagerilor sa se scufunde indiferent de vremea de afara.

Pasagerii vor fi incantati de asemenea sa descopere Canyon Ranch SpaClub, prima sucursala de acest fel pe un vapor. Canyon Ranch are o capacitate de 24 de camere de masaj si diverse tratamente ale corpului si pielii, o sala de gimnastica cu mai mult de 50 de aparate cardio si echipamente fitness, si un bar. Utilizarea centrului Fitness este optionala, dar vei fi taxat suplimentar pentru accesul la vestiarele si dusurile sale, la fel ca si pentru alte servicii profesionale, ca masajul si hairstyling-ul.

Pentru cei care doresc doar sa se relaxeze, bazinul pentru thalasso-terapie al Canyon Ranch detine fotolii cu aer, banci pentru masaj, fantani si o cascada magnifice. In apropiere se gaseste un salon termal, care ofera saune finlandeze cu plante, bazine pentru reflexologie si o camera pentru aromoterapie.

Viata de lux

Salile de gimnastica si SPA-urile sunt toate grozave, dar iti vei dori sa ai ceva de facut si dupa program. Nu ar trebui sa surprinda faptul ca Queen Mary 2 are si propriul club de noapte - G32 - pe doua nivele, plin in fiecare seara.

Pentru o seara mai distractiva, poti incerca jocurile de noroc la Empire Casino, jazz la Commodore Club, sampanie de calitate la Veuve Clicquot Champagne. Sunt multe de facut intr-o noapte pe Queen Mary 2.

Daca vrei un repaus, poti vizita biblioteca de pe vas, arhiva impresionananta de peste 8,000 facand-o sa fie considerata drept cea mai mare biblioteca plutitoare. Iar daca nici pe Queen Mary nu te poti dezlipi de viciul cumparaturilor gasesti galeria comerciala Mayfair Shops, care include magazine ca Harrods, Dunhill, Chopard si Hermes.

Privind la stele

Zeci de celebritati, de la staruri hollywoodiene pana la familiile regale, au fost pe Queen Mary 2 chiar din primul ei an pe mare. Printre cei care au fost la bordul acesteia se numara Antonio Banderas, Glenn Close, Danny DeVito, Whoopi Goldberg si Elizabeth Hurley, Regina Elisabeta si Ducele de Edinburgh, primarul New York-ului Michael Bloomberg si senatoarea Hillary Clinton.

Queen Mary 2 a fost, de asemea, vasul oficial al Jocuilor Olimpice de la Atena unde a gazduit alti demnitari cum ar fi Regina Sofia a Spaniei si presedintele George W. Bush.

Daca esti interesat sa observi bolta cereasca, Queen Mary 2 are propriul planetar denumit Illuminations (care tine loc si de sala si de lectura, dar si de cinematograf). Pentru spectacole live exista Teatrul Curtii care i-a gazduit in timp si pe Jon Bon Jovi, Harry Connick Jr. si Beyonce Knowles.

Pornind la drum

Queen Mary 2 este primul transatlantic construit de la lansarea la apa a Queen Elizabeth 2 in 1969. Astazi este singurul vas de croaziera care traverseaza Atlanticul intr-un mod regulat, facand legatura intre New York si Southampton. Dar aceasta nu este singura ruta parcursa de Queen Mary 2. Navigheaza si catre Insulele Caraibe, Europa de Nord si Marea Mediterana, facand croaziere si de-a lungul coastelor Canadei.

In 2006, Queen Mary 2 va naviga prin arhipelagul Insulelor Caraibe, de-a lungul coastei Americii de Sud si va porni catre Insulele Hawaii, dupa ce va fi ocolit Cape Horn (devenind primul vas de croaziera care a realizat aceasta performanta) si va fi facut o escala la Los Angeles. Indubitabil, calatoria pe acest urias complex plutitor ofera enorm de multe placeri, devening o vacanta in sine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri