"Cainele japonez", debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, a fost distins cu premiul pentru cel mai bun film in competitia New Europe - New Names a Vilnius International Film Festival (Vilnius IFF) "Kino pavasaris" din Lituania, informeaza screendaily.com.

Lungmetrajul "Cainele japonez" prezinta povestea batranului Costache Moldu, care si-a pierdut sotia, casa si agoniseala de-o viata, in urma unei inundatii. Intoarcerea neasteptata a fiului sau, Ticu, din Japonia, alaturi de sotie si baiat, ii va pune pe amandoi in situatia in care trebuie sa reinvete sa comunice, sa redevina o familie. Costache invata sa devina un bunic adevarat pentru nepotul lui de sapte ani, iar Ticu repara greselile trecutului. "Cainele japonez" este un film delicat si tandru despre reconciliere familiala, scrie Mediafax.

Juriul competitiei, format din actrita japoneza Kaori Momoi, regizoarea lituaniana Laila Pakalnina si organizatorii de festivaluri Verena von Stackelberg, Ludmila Cvikova si Dimitris Kerkinos, a acordat statueta pentru cea mai buna regie filmului "Blind Date", de Levan Koguashvili.

In noua sectiune a competitiei festivalului, Baltic Gaze, al carei juriu a fost format din organizatori de la festivaluri precum Berlinale, San Sebastian, Minsk, Karlovy Vary si Cluj-Napoca, premiul pentru cel mai bun film i-a revenit regizoarei Natalia Meschaninova, pentru lungmetrajul sau de debut "The Hope Factory".

Debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu a avut premiera mondiala in sectiunea competitionala New Directors a Festivalului International de Film de la San Sebastian si a fost recent distins cu premiul competitiei 1-2 , dedicata regizorilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj, la Festival International de la Varsovia.

Citeste si:
Studiu: Banii romanesti sunt cei mai murdari din lume
Studiu: Banii romanesti, cei...

Tudor Giurgiu este producatorul filmului, Bogdan Craciun este producator executiv, Andrei Butica este directorul de imagine, in timp ce montajul este realizat de Dragos Apetri. Filmul este deja precumparat pentru distributia internationala de compania germana M-Appeal.

"Cainele japonez" este o productie Libra Film, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al HBO Romania si al programului MEDIA al Uniunii Europene.

Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci si a obtinut premiul Krzysztof Kieslowski in programul ScriptEast 2009. Inainte de aceasta distinctie, Ioan Antoci a castigat, in anul 2008, premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania (TIFF).

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit UNATC Bucuresti, sectia Regie de film si TV, in 2009. In acelasi an, acesta a realizat filmul "Nunta lui Oli", produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi cel pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film romanesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 si Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj al anului. Cel mai recent scurtmetraj al sau, "In acvariu", a obtinut premiul al treilea la sectiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

Citeste si:
Proiect: Premii pentru familiile care implinesc 25 de ani de casatorie
Proiect: Familiile care...

Sursa foto: Captura Youtube.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Startarium PitchDay: Digitail, castigatorul marelui premiu