Intr-una dintre minele principale din statul Lesotho, compania Gem Diamonds Ltd. a descoperit un diamant alb de 198 carate.

Compania Gem Diamonds Ltd. a anuntat ca a descoperit un diamant alb de 198 de carate intr-una dintre minele sale principale din statul african Lesotho, informeaza Reuters. Gem Diamonds a gasit acest diamant de tipul IIa in mina Letseng, la sfarsitul lunii iulie. Compania a precizat faptul ca nestemata nu este fluorescenta, potrivit Mediafax.

Mina Letseng, aflata in Muntii Maluti din Lesotho, este renumita pentru diamantele sale albe de mari dimensiuni. De cand compania Gem Diamonds a achizitionat 70% din totalul actiunilor, in 2006, in aceasta mina au fost descoperite patru dintre cele mai mari 20 de diamante albe din lume. Guvernul din Lesotho detine celelalte 30 de procente.

Expertii afirma ca nestemata descoperita la sfarsitul lunii iulie ar putea fi vanduta cu un pret cuprins intre 10 milioane de dolari si 15 milioane de dolari.
In februarie, compania Gem Diamonds a vandut un diamant de 162,02 carate cu 11,1 milioane de dolari si o alta nestemata de 161,3 carate cu 2,4 milioane de dolari. Ambele diamante au fost gasite in mina Letseng in luna ianuarie. Compania Gem Diamonds, care administreaza o mina de pietre pretioase si in Botswanna, a obtinut in 2013 venituri de 212,8 milioane de dolari.

Citeste si:
Mina Petrila va fi inchisa la sfarsitul lunii octombrie
Activitatea de productie la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Planurile lui Andrew Prelea pentru minele de cupru ale Vast Resources