Toyota a lansat pe piața locală noua generație Toyota C-HR, un model care a intrat în finala Car of the Year 2024. Japonezii se laudă cu nivelul ridicat de sustenabilitate al crossoverului, grație emisiilor reduse de CO2 și utilizării de materiale reciclate.

Toyota a prezentat, în sfârșit, noul crossover C-HR, mașină care a făcut deja un „tur” național al lansărilor înainte de a ajunge și în Capitală. Cu un design inspirat din cel al actualei generații Prius, C-HR propune în continuare mai multe motorizări cu sistem hibrid clasic, dar și un plug-in hibrid poziționat ca vârf de gamă. Mașina este, deja, și în showroomuri.

Noul Toyota C-HR este proiectat în premieră de Toyota Motor Europe pentru piața din Europa, având linii sculptate, cu unghiuri ascuțite inspirate din formele unui diamant, dar și mânere de portieră integrată în caroserie. Luminile spate cu LED sunt o dotare standard pentru toate echipările, fiind integrate cu spoilerul de la hayon, care include și semnătura luminoasă a numelui modelului. Modelul măsoară 4,36 metri și poate fi comandat în trei variante de stil exterior: bi-color (plafon/caroserie), bi-color cu spatele pe negru, respectiv monocolor.

În interior, se remarcă conectivitatea Wireless Android Auto și Apple CarPlay disponibilă pe toate nivelurile de echipare, iluminarea ambientală adaptabilă și sunetul surround. Acoperișul panoramic, disponibil pe variantele de echipare Premiere Edition si GR Sport, este proiectat din sticlă eficientă termic și nu necesită un parasolar suplimentar, economisind spațiu și greutate. La interior, mașina vine chiar și în varianta de bază Active cu un ecran multimedia de 8 inci și un ecran pentru instrumentarul de bord de 12,3 inci.

Noua generație Toyota C-HR este disponibilă în variantele de motorizare Hybrid (1.8 L Hybrid FWD; 2.0 L Hybrid FWD și AWD-intelligent pentru varianta cu motorul de 1.800 cmc) și Plug-in Hybrid (2.0 PHEV FWD). Modelul de top cu tehnologie PHEV se laudă cu o autonomie în modul full-electric de 66 de kilometri și 223 de cai puteree. Celălalt motor are 140 de cai puteere, ambele fiind conectate la o transmisie e-CVT.

Având o serie de funcții intuitive, noul model oferă o experiență de condus personalizată, care anticipează nevoile șoferilor. Pentru un nivel sporit de siguranță, noua generație Toyota C-HR este echipată cu sistemul T-Mate, alcătuit dintr-o serie de tehnologii de siguranță activă și pasivă, special concepute pentru a sprijini experiența la volan și a o face mai sigură, se arată în comunicatul mărcii. Prețurile pentru România încep de la 33 688 euro. Cea mai scumpă versiune, GR Sport PHEV, este 54.727 euro.

Sursa foto: Toyota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri