Prince Edward - Ontario, Canada

Prince Edward - Ontario, Canada

De ce este o destinatie unica: Vinurile de Ontario se disting in mare parte datorita solurilor "calcaroase, fragmentate" din aceasta zona. Aceasta caracteristica este singulara pentru cultivarea strugurilor, deoarece permite scurgerea apei de ploaie, insa in acelasi timp pastreaza mineralele, care se disting si in gustul vinului.

Ce sa serviti: Chardonnay si Pinot Noir sunt sortimentele de vin pentru care provinicia Prince Edward este renumita, insa puteti savura si Carbernet Franc, Pinot Gris sau Riesling. Printre cei mai cunoscuti producatori se numara Norman Hardie sau Hinterland.

Sursa foto: Shutterstock

Insulele Canare

Insulele Canare

De ce sunt o destinatie unica: O mare parte din vita de vie din Tenerife creste pe un sol vulcanic, deci se aseamana cu sortimentele de vin din Sicilia produse in apropiere de muntele Etna. Cele mai multe vinuri sunt vandute turistilor europeni, care vin in aceste insule datorita plajelor superbe si a temperaturilor potrivite.

Ce vinuri puteti incerca: Sunt recomandate strugurii listan negro si listan blanco pentru gustul profund, in timp ce sortimentele de vin alb se remarca prin gustul "floral". Printre producatorii locali se numara Tajinaste, Viñátigo si Los Bermejos (pe insulaLanzarote).

Sursa foto: Shutterstock

Tasmania

Tasmania

De ce este o destinatie unica: Tasmania este o destinatie interesanta intrucat beneficiaza de un curent care vine dinspre Antarctica, ceea ce pastreaza apa la o temperatura scazuta, ce isi pune amprenta asupra tipurilor de vin produse aici.

Ce puteti servi: Tasmania este destinatia perfecta pentru Pinot Noir si Chardonnay. Un punct perfect de plecare in aceasta aventura a gusturilor il reprezinta insula Ninth.

Sursa foto: Shutterstock

Styria, Austria

Styria, Austria

De ce este o destinatie unica: Drumul vinului din partea sudica a regiunii Styria este comparat deseori cu Toscana. Aproape nicio alta regiune austriaca nu a trecut prin schimbari atat de accentuate in ultimii 20 de ani. Situata la o ora de Graz, Styria este recunoscuta pentru vinurile albe, seci, fructate si aromate din soiurile Welschriesling, Gelber Muskateller sau Sauvignon Blanc. “Morillon” este denumirea data de localnici vinurilor Chardonnay.

Ce sa serviti: Unul dintre cele mai apreciate branduri este Lackner-Tinnacher.

Sursa foto: Shutterstock

Dão, Portugalia

Dão, Portugalia

De ce este o destinatie unica: Vinurile din aceasta zona sunt unice datorita climatului regiunii, marcat de schimbarile abrupte de temperatura din timpul zilei si noptii. Inconjurata de munti, aceasta regiune nu este influentata de ocean. Veti avea partea de vinuri mature, dar proaspete.

Ce vinuri puteti incerca: Cele mai apreciate branduri sunt Casa de Darei si Quinta da Pellada.