Cele mai sigure tari au fost dezvaluite in World Economic Forum’s Travel & Tourism Competitiveness Report 2017, citat de site-ul de calatorii TravelandLeisure.com.

Elvetia

Elvetia

Elvetia este o tara care primeste multe laude, de la nivel de trai, civilizatie, curatenie, inclusiv nivelul de siguranta interna. Pe langa acestea, Elvetia exceleaza si la capitolul turism, cu peisaje alpine de poveste.

Ce vedem in Elvetia: Zermatt, orasul fara masini, statiunea St. Moritz, Lacul Geneva

Elvetia castiga iremediabil turisti datorita peisajelor sale, asa ca o plimbare cu trenul Glacier Express este tot ce ai nevoie pentru a te bucura de frumusetile Alpilor si vailor montane. Trenul leaga statiunile St Moritz si Zermatt, intr-o calatorie de 7 ore si jumatate peste 291 de poduri si prin 91 de tuneluri.

Bilete de avion: de la 170 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Norvegia

Norvegia

Norvegia are o reputatie buna ca tara sigura si, prin urmare, ca destinatie de vacanta. Cand vine vorba de turism, asociem Norvegia in primul rand cu fiordurile.

Ce poti sa vezi in Norvegia

Peisajele vorbesc cel mai bine despre Norvegia, de la fiorduri usor accesibile turistilor, la munti care parca ies din apa, la insulele Lofoten si pana la celebra stanca Preikestolen. In vestul Norvegiei poti calatori atat pe mare, cat si pe uscat in cele mai bune conditii, iar doritorii pot merge in excursii pe munte sau pe ghetari, la pescuit sau cu bicicleta. Turistii mai pot vedea unul dintre cele mai cunoscute fiorduri ale Norvegiei, Geirangerfjord, teritoriu protejat de UNESCO, si superbul oras Alesund.

Bilete de avion: de la 129 euro dus-intors

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

Singapore

Singapore

Singapore, cel mai bogat oras din lume, este de asemenea o destinatie pe care poti sa o vizitezi in siguranta. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce ai de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractia a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown. Singapore se viziteaza de regula in combinatia cu o tara vecina, Indonezia sau Thailanda, sejur care costa de la 1.500 euro de persoana.

Bilete de avion: de la 529 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Hong Kong

Hong Kong

Hong Kong nu este doar unul dintre cele mai bogate locuri din lume, ci si o destinatie sigura. Hong Kong este o regiune autonoma pe coasta de sud a Republicii Populare Chineze, care imbina zagarie-norii cu racoarea muntilor si in care romanii pot intra fara viza pentru o perioada de pana la 90 de zile.

Ce vezi si ce faci in Hong Kong: Aleea Starurilor, Statuia lui Buddha, Varful Victoria, plaja si croaziera in portul Victoria. Un sejur in Hong Kong, Kuala Lumpur si Langkawi costa de la 1.500 euro/persoana.

Bilete de avion: de la 597 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Oman

Oman

Mai putin prezent in ofertele agentiilor de turism din Romania, Oman nu doar ca este o destinatie sigura pentru turisti, dar si un loc cu mai multa traditie decat Dubai sau Qatar, spre exemplu.

Asa ca cei carora le plac tarile arabe merita sa descopere Oman si capitala Muscat cu souk-urile sale, Marea Moschee, Palatul Sultanului si Piata Mutrah. In Oman mai poti face plaja si safari in desert. Pentru a intra in tara ai nevoie de viza care poate fi luata de la aeroport.

Bilete de avion: de la 463 euro dus-intors

Sursa foto: PlusONE/Shutterstock.com

Islanda

Islanda

Islanda a fost data de mai multe ori drept exemplu ca una dintre cele mai sigure si linistite tari din lume. Astfel, in fata dezastrele naturale are o predispozitie de 1,55%.

Islanda este una dintre cele mai mici tari din lume, dar fierbe la propriu in 100 de locuri. Aici, focul intalneste gheata si simti ca poti prinde energia cu mana. Aici poti sa faci baie in Laguna Albastra, sa admiri aurora boreala si gheizerele si vizitezi capitala Reykjavik si satele pescaresti.

Bilete de avion: de la 492 euro dus-intors

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.co

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite nu doar ca sunt una dintre cele mai sigure destinatii din lume, dar sunt sunt si cele ieftine destinatii exotice, inclusiv pentru romani. De altfel, Dubai este tot mai favorit de catre romani de cand Tunisia, Egipt si Turcia au probleme cu atentatele teroriste.

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: de la 271 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Finlanda

Finlanda

Finlanda este, asadar, cea mai sigura destinatie pentru turisti. Asa ca acum ai cel putin un motiv sa vizitezi tara din nordul Europei, putin aleasa ca destinatie de catre romani.

De ce sa mergi in Finlanda: cea mai mare atractie este satul lui Mos Craciun din Rovaniemi, unde cei mai multi turisti, inclusiv romani, merg in vacanta de sarbatorile de iarna. Un alt motiv pentru care turistii merg in Finlanda si pentru care se transforma in "vanatori" cu aparatele foto este aurora boreala. Dar nu este de evitat nici capitala Helsinki.

Bilete de avion: de la 228 euro dus-intors

Sursa foto: Roman Babakin/Shutterstock.com

Sursa foto: Pixabay.com