Cipru

Cipru

Cipru are cea mai buna apa pentru inot atunci cand vine vorba de plaja, potrivit unei analize a Agentiei Europene de Mediu, si in plus este o destinatie potrivita si in extrasezon, cand temperaturile se mentin peste 20 de grade. Aproape de Grecia, Cipru are de asemenea plaje cu nisip argintiu si apa turcoaz, iar daca ajungeti in Protaras o sa credeti ca sunteti de fapt in Caraibe. Alte plaje cu care Cipru se mandreste sunt Nissi Beach din Ayia Napa, Mackenzie Beach din Larnaca, Coral Bay din Papho, Paramali Beach din Limassol.

Bilete de avion: de la 141 euro dus-intors [verifica oferta in timp real].

Sursa foto: ZinaidaSopina/Shutterstock.com

Dubai

Dubai

Toamna, cand temperaturile se mai domolesc in Dubai si scad la 29-35 de grade Celsius, emiratul arab este practic in plin sezon pentru turistii straini dornici de plaja.Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: de la 162 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Sursa foto: Sursa foto: Rasti Sedlak/Shutterstock.com

Tel Aviv

Tel Aviv

Desi nu se afla in Europa, Tel Aviv este la 3 ore de zbor de Bucuresti, mai aproape decat Barcelona. Aflat pe malul Mediteranei, Tel Aviv este un oras-statiune care merita descoperit intr-un city break de 4-5 zile: situl istoric Jaffa, Piata Dizengoff, Marea sinagoga, bulevardul Rothschild sunt cele mai frumoase locuri cu care se lauda orasul din Israel. In plus, Tel Aviv este un oras cosmopolit, unde au loc petreceri pe plaja. Atentie, aveti nevoie de pasaport.

Bilete de avion: de la 239 euro dus-intors (verifica oferta in timp real).

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

Sicilia

Sicilia

Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterana, este o destinatie potrivita pentru plaja si toamna, cand temperaturile inca se mentin peste 20 de grade. Insula din sudul Italiei este o destinatie completa, in care regasesti atat plaje cu nisip auriu sau nisip negru si apa turcoaz, cat si munti inverziti si vulcanul Etna. In Sicilia nu trebuie sa ratezi, asadar, o plimbare pe vulcanul Etna si vizitarea oraselor Catania, Palermo, Taormina si Siracusa.

Bilete de avion: de la 52 euro dus-intors (verifica oferta in timp real)

Sursa foto: Anna Lurye/Shutterstock.com

Andaluzia

Andaluzia

In Andaluzia, regiunea de sud a Spaniei, vremea este perfecta pentru plimbare si contemplare. Aici poti vizita cele mai importante orase din regiune, Sevilla, Cordoba, Granada si Malaga (foto) sau poti alege unul singur pentru un city break. Iti recomandam sa aterizezi pe Malaga, unde sa te bucuri de plaja, si de acolo sa vizitezi Mezquita - Marea Moschee din Cordoba si Palatul Alhambra din Granada, doua capodopere arhitecturale unice in lume.

Bilete de avion: de la 141 euro dus-intors [verifica oferta in timp real]

Sursa foto: Valery Bareta/Shutterstock.com

Sursa foto: Valery Bareta/Shutterstock.com