Cea mai recenta carte a cunoscutului istoric israelian, Yuval Noah Harari, autorul bestseller-urilor “Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si “Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”, tocmai a aparut in romana si este disponibila cu precomanda.

Disponibila deja in limba engleza, cartea „21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari, a aparut de curand tradusa in limba romana si e disponibila cu precomanda in aceasta librarie online. Transportul este gratuit, de aceasta data, oriunde in tara.

„21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari - creeaza o trilogie bestseller alaturi de „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”

Cartea „21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari expune problemele secolului nostru, dar propune totodata solutii, fara sa critice. Cel mai important insa: cartea ofera cititorului libertatea unei proprii perspective. Autorul se remarca si de aceasta data prin stilul direct si necenzurat, cu aceleasi treceri radicale prin istoria timpurilor.

Cea din urma carte a lui Yuval Noah Harari vine ca o completare a celor doua bestseller-uri care o preceda : „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” si „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului”. Daca „Sapiens. Scurta istorie a omenirii” era despre trecut, o trecere in revista a istoriei omului, de la perioade de la descoperirea focului pana la crearea cyborgilor, iar „Homo Deus. Scurta istorie a viitorului” despre va sa fie, dupa cum sugereaza si numele cartii, „21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari creeaza un fel de trilogie, tratand chestiuni istorice, sociale si culturale ale epocii prezente, ale secolului in care traim: „Intr-o lume invadata de informatii irelevante, claritatea inseamna putere. Cenzura nu inseamna blocarea fluxului de informatii, ci mai curand asaltarea oamenilor cu dezinformari si lucruri care sa le distraga atentia”.

carte 21 de lectii pentru secolul XXI de Yuval Noah Harari tradusa acum in romana

AICI online varianta in romana a cartii „21 de lectii pentru secolul XXI”

Cea mai recenta carte a lui Yuval Noah Harari, pe cale sa devina un alt bestseller al istoricului israelian, trateaza subiecte, clasice deja pentru acest autor-istoric, precum: Cum facem fata epidemiei de stiri false? Mai sunt relevante natiunile si religiile? Ce ar trebui sa ne invatam copiii? De ce trece democratia liberala printr-o criza? Este iminent un nou razboi mondial? Ce inseamna ascensiunea lui Donald Trump? Ce civilizatie domina lumea – Occidentul, China, Islamul? Europa ar trebui sa-si deschida portile imigrantilor? Poate nationalismul sa rezolve problemele legate de inegalitate si de schimbare climatica? Ce ar trebui sa facem in privinta terorismului?

„21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari este o colectie de eseuri despre probleme social-politice si culturale actuale, care ne privesc si de care depinde viitorul omenirii

„21 de lectii pentru secolul XXI”, de Yuval Noah Harari acopera chestiuni de la razboi (specializarea academica a lui Harari) pana la meditatie, activitatea preferata a autorului, in timpul sau liber. Isi propune sa urmareasca cee ace a reusit umanitatea sa atinga si incotro se indreapta in prezent. Religia poate fi rea, dar are rolurile ei. La fel, nationalismul. Liberalismul este bun, dar sub amenintare. Asa cum titlul sugereaza, cartea cuprinde o colectie de eseuri pe aceste subiecte, multe dintre ele construite în jurul unor articole publicate de autor în New York Times, Bloomberg s.a.

Pe site-ul autorului, regasim urmatoarea motivatie pentru a citi aceasta carte:

„Milioane dintre noi abia isi permit luxul de a investiga astfel de chestiuni, pentru ca avem lucruri mai stresante de facut: trebuie sa mergem la jobul zilnic, sa avem grija de copii, sa ne ingrijim parintii batrani si bolnavi. Din pacte, istoria nu face concesii. Daca viitorul umanitatii este decis in absenta ta, pentru ca esti prea ocupat sa-ti hranesti sau sa-ti imbraci copiii – tu si ei nu inseamna ca veti fi scutiti de consecinte. Acest lucru este foarte nedrept, dar cine a spus ca istoria este justa?” [t.n.]

Cartea este disponibila si in limba engleza („21 Lessons for the 21st Century”), cu comanda obisnuita.

Celebrul autor israelian isi descrie singur cartea prin urmatoarele cuvinte, cel putin tentante:

„O carte nu da oamenilor mancare sau haine - dar poate oferi claritate. Daca aceasta contribuie la dezbaterile privind viitorul speciei noastre, atunci si-a facut treaba."

Sursa foto front page: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri