Chef Florin Dumitrescu lanseaza, pe 2 septembrie, a doua sa carte de bucate, "Romaneste. Punct si de la capat". Este prima oara cand un chef publica o carte despre bucataria romaneasca moderna, dar si prima oara cand un chef cu 3 stele Michelin semneaza prefata pentru o carte a unui autor roman.

Chef Florin Dumitrescu prezinta in noua sa carte peste 60 de retete romanesti, pe care le-a descoperit in calatoriile sale culinare prin diferite regiuni din tara. Colectia de retete isi propune sa fie o sursa de inspiratie pentru bucatarii romani, dar si pentru oamenii care gatesc acasa traditional.

"Bucataria romaneasca are multe de spus. Si cred ca noi toti, atat noul val de bucatari tineri, care deja aduc schimbari in peisajul culinar romanesc, cat si orice om care gateste cu bucurie acasa, putem sa pastram gustul autentic al preparatelor noastre si sa prezentam lumii bucataria romaneasca intr-o noua forma", a declarat Chef Florin Dumitrescu.

Prefata cartii "Romaneste. Punct si de la capat" este semnata de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondiala de fine dining si detinator a 3 stele Michelin. "Intr-adevar, sunt tare impresionat sa vad ca bucataria romaneasca a progresat in acesti ultimi ani. Totul este bine gandit – aromele, partea vizuala si chiar selectia ingredientelor – pentru a descoperi o adevarata identitate culinara", a scris Chef Yannick Alleno in prefata cartii.

Fiecare preparat este prezentat impreuna cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numara balmosul, specific bucatariilor din Bucovina, storceagul, descoperit in gospodariile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit in Tara Motilor.

Citeste si:
Top: cele mai interesante aparitii pe piata restaurantelor
Restaurantul lui Florin...

Lansarea cartii "Romaneste. Punct si de la capat" va avea loc la Sibiu, distins anul acesta cu titlul Regiune Gastronomica Europeana 2019, datorita traditiilor culinare foarte bine pastrate, dar si diversitatii influentelor culturale locale. Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana 2019, sustinut de Lidl, si promovat de Chef Florin Dumitrescu, in calitate de ambasador al acestuia, este o oportunitate de a face cunoscuta regiunea la nivel european prin produsele traditionale si locale, pe care autorul le-a cuprins in cartea sa.

Cartea "Romaneste. Punct si de la capat" va fi disponibila timp de 2 luni doar in magazinele Lidl, incepand cu 2 septembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Chef Florin Dumitrescu vrea schimbarea la fata a bucatariei romanesti