A-ți da demisia și părăsi un loc de muncă în care ai asigurat în fiecare lună salariul poate fi una dintre cele mai mari temeri cu care se confruntă mulți tineri care doresc să înceapă propriul business. A renunța la jobul tău este o decizie directă care necesită curaj. Dar, pe de altă parte, a avea un job care nu îți place nu te va face mai productiv și nu ți va oferi împlinire emoțională.

Ne petrecem cea mai mare parte a vieții lucrând, 47 de ani mai exact. Este vorba de 12.190 de zile lucrătoare, de opt ore. O realitate dură care ne conduce la două opțiuni: să fii angajat sau să devii angajator. Iată trei pași simpli de care să ții cont înainte de a-ți da demisia și de a începe un business, potrivit publicației Entrepreneur.

Nu renunța prea repede la jobul tău și economisește din timp

De cele mai multe ori, antreprenorii care vor să înființeze un business aleg să renunțe destul de repede la locul lor de muncă, lucru care nu este neapărat un lucru bun. Jobul ar trebui sa fie privit ca pe o barca de salvare, care îți oferă siguranța de care ai nevoie mai ales în situații mai dificile, așa cum este pandemia de COVID.

Înainte de a renunșa la locul de muncă, ar trebui să ai un plan extins și dovedit, pus bine la punct cu câteva luni înainte, economii de cel puțin patru luni echivalente cu salariul curent, precum și să fii pregătit să investești 100% din costul afacerii tale în economii de cel puțin o lună.

Păstrează o relație bună cu foștii tăi colegi de muncă. Nu știi niciodată când vei avea nevoie de ei

Modul în care alegi să părăsești compania la care ai lucrat ar trebui să denote maturitate. Este posibil să nu mai fie nevoie să te reîntorci la jobul inițial, dar felul în care pleci ar trebui să arate respect pentru munca ta și mai ales pentru echipa ta și colegii tăi.

Renunțarea nu este un act de răzbunare împotriva companiei sau a șefului tău, nu ar trebui să fie modul tău de strica o relație de care, poate, în viitorul apropiat sau îndepărtat vei avea nevoie.

Pentru a menține o relație decentă cu șeful tău, este indicat să anunți cu două săptămâni înainte că dorești să pleci înainte să depui oficial demisia. Dacă există posibilitatea, cel mai bine ar fi cu 30 de zile înainte.

Evită să îți spui frustrările colegilor sau șefilor cu privire la compania la care ai lucrat. Adoptă o abordare diplomatică care poate lăsa ușa deschisă pentru recomandări viitoare sau mai bine, chiar făcând afaceri cu compania respectivă. Un business la început de drum are cel mai mare nevoie de astfel de legături și conexiuni.

O afacere trebuie începută fără datorii

A începe o afacere este asemănător cu a planifica o expediție pe Muntele Everest. Urcarea pe cel mai înalt vârf din lume necesită bani, antrenament, un an de planificare și 49% dintre cei care încearcă să ajungă la vârf și reușesc.

Un vis fără termen este o dorință. A sta luni întregi gândindu-te la ideea ta este una dintre cele mai proaste tactici pentru a evita compromisurile. Stabilește o dată anume pentru a renunța la job și dedică-te cu normă întreagă afacerii tale.

De asemenea, o afacere trebuie începută fără datorii. A trăi din împrumuturi este un model care trebuie evitat, deoarece statisticile spun că este o cale sigură către eșec, nu din cauza ideii, ci din cauza lipsei de lichidități, element care face o afacere profitabilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri