Un fost director din BNP Paribas a dat banca în judecată deoarece nu i s-a permis să lucreze remote de pe Riviera Franceză, acolo unde se mutase soțul său cu serviciul.

Sandrine Sustar, fost director regional al BNP Paribas, cea mai mare bancă din Franța și una dintre cele mai mari din lume, și-a dat angajatorul în judecată. Sustar spune că a fost nevoită să își dea demisia pentru că, după ieșirea din lockdown, nu i s-a mai permis să lucreze de acasă – mai precis, de la noua sa locuință de pe Riviera Franceză, scrie Bloomberg.

Sustar avea biroul în orașul Lille din nordul Franței, dar a decis să se mute în sud după ce soțul ei a găsit un job în acea parte a țării înainte de pandemie. Ea spune că atribuțiile sale – acordarea de credite imobiliare clienților premium – nu impuneau în niciun fel prezența fizică și că în timpul lockdown-ului a lucrat fără nicio problemă de acasă.

Citește și: Piața muncii în primele trei luni din 2022: Cererea pentru joburile remote a crescut, chiar și în ciuda ridicării restricțiilor

Avocații BNP Paribas spun însă că politica băncii este ca nimeni să nu lucreze 100% remote. ”Nu avem obligația să ne adaptăm dorințelor angajaților”, spun apărătorii. Totuși, în acest moment BNP le permite angajaților săi din Franța să lucreze de acasă două zile și jumătate pe săptămână.

Pe de altă parte, Sustar afirmă că nici înainte de pandemie compania nu a ajutat-o să își găsească o poziție într-un oraș mai aproape de sudul Franței. Ea cere acum daune de 100.000 de euro. Între timp, a decis să renunțe la sectorul bancar, unde ”i s-au spulberat visele” și a început un curs de design interior, plătit de oficiul pentru șomaj.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri