Claudiu Văcăruș, Beverage Manager în cadrul restaurantelor din grupul TRICKSHOT & AveForchetta, este câștigătorul titlului de “Cel mai bun barman din România”, din cadrul Finalei competiției Diageo World Class, care s-a desfășurat în urmă cu puțin timp la București.

Claudiu va reprezenta România la Finala Globală din Brazilia, care va avea loc în São Paulo, acolo unde va concura alături de alți 50 caștigători din alte țări, ai aceleiași competiții.

Diageo World Class este cea mai complexă competiție de bar din lume, în cadrul căreia barmanii trebuie să treacă prin numeroase probe eliminatorii în care își arată măiestria, talentul și creativitatea în a match-ui perfect tehnica preparării băuturilor cu atenția asupra alegerii ingredientelor, ținând cont de sustenabilitatea acestora și nu numai.

Foarte importante sunt, de asemenea, accentul și viziunea asupra integrării comunității în conceptele propuse și modalitatea prin care fiecare concurent înțelege să evidențieze impactul și relevanța acestora.

Despre Claudiu Văcăruș

Claudiu Văcăruș este activ în industria ospitalității de peste 12 ani și are o vastă experiență în bartending și mixologie, participând în mod constant la competiții relevante de bar, numeroase traininguri și seminarii cu diferiti experti din domeniu la nivel mondial, cum ar fi: Alex Kratena, Simone Caporale, Tristan Stephenson, Jimmy Barat, Marian Beke, Luca Cinalli.

Și-a inceput cariera de barman profesionist la Flair Angel, un bar iconic al bartendingului din România, a acceptat apoi provocarea de a-și continua activitatea pentru o perioadă de un an la Londra, revenind ulterior în țară, în urma cu 6 ani, unde a văzut oportunitatea de a prelua și manageria barurile din grupul de restaurante TRICKSHOT, urmând mai târziu și AveForchetta.

Își dorește să schimbe percepția ușor superificială pe care oamenii o au asupra meseriei de barman dar și să îi inspire pe barmanii care încă nu conștientizează importanța și relevanța acestui job în industrie și numeroasele oprotunități pe care le poți avea, acelea de a-ți dezvolta o carieră frumoasă într-o piață care este din ce în ce mai însetată de a descoperi cunoscători, mentori și profesioniști.

Consideră că valorile esențiale pe care trebuie să le ai pentru a reuși în această industrie sunt plăcerea și bucuria de a lucra cu oamenii, perseverența, dar, mai ales disciplina, atribute extrem de importante pentru a-ți atinge obiectivele.

La nivel competițional a fost prezent în mai multe Finale Naționale de mixologie, printre cele mai cunoscute fiind:

Finala Națională Campari România 2017
Finala Națională Bacardi Legacy 2018 – locul 4
Finala Națională Diageo World Class România 2021 – locul 2
Finala Națională Diageo World Class România 2022 – locul 2
Finala Națională Diageo World Class România 2023 – locul 1

Social Media:

Facebook: Claudiu Vacarus
Instagram: @claudiuvacarus

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri