În weekendul 8-9 iulie, „Străzi deschise – București” ajunge pentru prima dată în acest an în sectorul 6 şi îi așteaptă pe bucureșteni cu noi surprize și activități pentru toate gusturile pe traseele pietonale de pe Calea Victoriei și Drumul Taberei.

Expoziții de arte decorative, ateliere și spectacole pentru copii, vânători de comori, concerte și reprezentanții teatrale ale celor mai îndrăgite texte scrise de Ion Luca Caragiale sunt doar câteva dintre propunerile de petrecere a timpului liber pentru cel de-al zecelea weekend „Străzi deschise – Bucureşti 2023”.

Pe parcursul celui de-al zecelea weekend „Străzi deschise”, vor fi instaurate două trasee pietonale:

Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţe, între orele 10:00 şi 22:00;
Bulevardul Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului (sector 6), între orele 11:00 și 22:00.

Programul artistic din sectorul 6

Traseul pietonal din Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiţei şi strada Valea Argeşului, include spectacole, activități recreative și educative realizate de ARCUB, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, al Poliției Locale Sector 6 și al Centrului Cultural European Sector 6.

Publicul va afla secretele unor personalități emblematice pentru societatea românească de la sfârșitul secolului al XIX-lea și din prima jumătate a secolului XX și va cunoaște mai multe despre modul în care acestea au schimbat lumea în spectacolul în două părți „Români la Porțile Lumii” al Teatrului Masca din 8 şi 9 iulie. Spectatorii vor afla mai multe despre viața unor personalități precum Ștefania Mărăcineanu, Smaranda Brăiescu, Grigore Antipa, Anghel Saligny, Lucia Sturdza Bulandra, Haricleea Darclee, Elvira Popescu, Smaranda Brăiescu, Alice Cocea.

Artistul bucureştean care transformă fierul vechi în opere de artă, Dinu Gabriel, le propune spectatorilor un atelier de artă metalică din materiale reciclabile în ambele zile de weekend, iar sâmbătă, 8 iulie, comunitatea Vespa redefinește mobilitatea urbană cu prilejul evenimentului „Împreună pe două roți”.

Școala de Artă București organizează o varietate de evenimente artistice, inclusiv spectacole de dans contemporan, concerte de chitară clasică pe ritmuri moderne, momente de muzică populară și un concert de muzică pop, susținut de Vivienne Clement.

Programul artistic din sectorul 6 este completat de spectacolele de magie Street Magic by Andrei Magus și de atelierele de lectură ale Bibliotecii Metropolitane București.

În ambele zile de weekend, locuitorii sectorului 6 vor putea participa la activități sportive, zone de joacă și mișcare.

Traficul va fi restricționat

Calea Victoriei | În weekendul 8-9 iulie 2023, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Bulevardul Drumul Taberei | În perioada 8- 9 iulie, traficul va fi restricționat pe segmentul de drum delimitat de intersecțiile cu strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, pe ambele sensuri. Restricțiile sunt valabile începând de sâmbătă, 8 iulie 2023, de la ora 8:00, până luni, 10 iulie 2023, ora 1:00.

Liniile de autobuz 105, 138, 232 şi N121 vor circula pe trasee modificate, sâmbătă şi duminică

Traseele liniilor de autobuz 105, 138, 232 şi N121 vor fi deviate în următoarele două weekend-uri, respectiv în zilele de 8, 9, 15 şi 16 iulie, ca urmare a extinderii proiectului "Străzi Deschise - Bucureşti, Promenadă Urbană" în cartierul Drumul Taberei, informează Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI).

Conform unui comunicat remis AGERPRES, cele patru linii de autobuz vor fi modificate în perioada menţionată astfel: Linia 105 va funcţiona pe traseul de baza între terminalul "Piaţa Presei" şi intersecţia Drumul Taberei/str. Valea Ialomiţei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe str. Valea Ialomiţei, str. Valea Oltului, până la capătul de linie "Valea Oltului".

Totodată, Linia 138 va funcţiona pe traseul de baza între terminalul "Cartier Militari" şi intersecţia Drumul Taberei/str. Valea Ialomiţei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe str. Valea Ialomiţei, str. Valea Oltului, str. Valea Argeşului, Drumul Taberei, str. Braşov, Prelungire str. Braşov, până la capătul de linie "Dedeman Ghencea".

Linia 232 va funcţiona pe traseul de bază între terminalul "Platforma Comercială Arcade Berceni" şi intersecţia Drumul Taberei/str. Valea Argeşului, apoi, pe un traseu modificat, pe ambele sensuri pe str. Valea Argeşului, până la capătul de linie "Valea Argeşului" (comun cu troleibuzele liniilor 69 şi 93).

Linia N121 va funcţiona, în nopţile de 08/09, 09/10, 15/16 şi 16/17 iulie pe traseul de bază, între terminalul "Piaţa Unirii" şi intersecţia Drumul Taberei/str. Valea Ialomiţei, apoi pe un traseu modificat pe ambele sensuri pe str. Valea Ialomiţei, până la capătul de linie "Valea Ialomiţei".

Sursa foto: ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri