Grupul City Grill a investit 13 milioane de euro în revitalizarea și modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare și amenajarea Hotel La Boheme, Grupul City Grill. Aceasta este cea mai mare investițe făcută până acum de grupul City Grill.

”Ne-am propus să transformăm Hanu’ Berarilor Oprea Soare în cea mai frumoasă locație de restaurant din București. Feedback-ul oaspeților după modernizare și restaurare este excelent, restaurantul fiind o adevărată destinație atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiști”, spune Daniel Mischie (foto), CEO Grup City Grill.

Grupul City Grill a închiriat în 2008 clădirea, în care funcționa pe atunci restaurantul Casa Bucur, cu opțiunea de a o cumpăra de la moștenitorii de drept. Achiziția a fost perfectată după primul an de operare, iar restaurantul a fost transformat definitiv în Hanu’ Berarilor. Lucrările de restaurare și renovare au început în anul 2015 și au fost desfășurate în etape distincte. Astfel, în perioada 2015-2017 s-au realizat lucrări precum construirea orangeriei și infrastructura terasei. Între 2018 și 2019 a fost construită noua bucătărie, iar în perioada 2019-2023 s-a restaurat clădirea veche a hotelului și a restaurantului. Bugetul total investit de grup în berăria gastronimică Hanu’ Berarilor se ridică astfel la 13 milioane de euro.

„Bugetul a fost de 3 ori mai mare decât am estimat. Pe perioada lucrărilor au apărut nenumărate cerințe suplimentare care au ridicat costul. Clădirea veche, monument istoric, a fost cea mai dificilă și mai scumpă parte a investiției, dar o provocare majoră a fost și închiderea șantierului în pandemie si lockdown. Planurile au fost total date peste cap, atât din punct de vedere costuri, dar și ca timp de finalizare”, precizează Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Clădirea veche, monument istoric, cea mai mare provocare a investiției

Clădirea în care funcționează restaurantul Hanu’ Berarilor Oprea Soare este o clădire monument istoric de clasă A, acest lucru impunând standarde foarte înalte pentru conservare și restaurare.

Sub semnătura arh. Mihai Butucaru, arhitect autorizat de Ministerul Culturii, clădirea veche a fost consolidată, s-a realizat compartimentarea pentru spațiul alocat hotelului, s-au restaurat detaliile de la interior. Acestea au fost aduse cât mai aproape de forma inițială, unele dintre elemente fiind reconstituite după pozele vechi ale interiorului, puse la dispoziție de foștii proprietari ai clădirii.

Proiectul de design al restaurantului, realizat de arh. Mihai Popescu reprezintă un exemplu de adaptare la arhitectura istorică a clădirii. Astfel, berăria gastronomică Hanu’ Berarilor Oprea Soare păstrează elementele de construcție originale, ale arhitectului Petre Antonescu, și le combină cu un design contemporan și cu elemente interioare actuale, elemente de iluminat moderne și o terasă echilibrată cu foarte multă verdeață.

Una dintre schimbările semnificative aduse de renovare a fost mărirea bucătăriei în clădirea nouă, pentru a permite instalarea mai multor echipamente și eficientizarea proceselor de servire.

Cealaltă locație istorică Hanu’ Berarilor, aflată în vila Elena Lupescu din Pache Protopopescu intră, de asemenea, în proces de redesign, cu focus pe elemente care vor face legătura între cele două restaurante: pereți pictați în același stil și elemente de iluminat similare.

Bonul mediu la Hanu’ Berarilor este de 40 Euro. Papanașii, borșul de cocoș și pulpa de rața, cele mai populare preparate

Restaurarea, modernizarea și transformarea restaurantelor Hanu’ Berarilor sunt urmate și de schimbări în meniu în sensul rafinării, păstrând același gust autentic și ingrediente calitative. În momentul de față, în locațiile Hanu’ Berarilor, bonul mediu se ridică la valoarea de 40 Euro, iar papanașii și pulpa de rață rămân cele mai populare preparate.

Meniul restaurantelor Hanu’ Berarilor este conceput de cheful Dan Iordan, care este alături de acest brand încă de la înființare. Pasiunea sa pentru bucătăria tradițională, cu accent pe mâncarea gătită și sosuri este completată de cursurile internaționale la Le Cordon Bleu și Institutul Escofier.

Grupul City Grill operează în prezent restaurante și cafenele sub brandurile Hanu’ Berarilor, Hanu’ lui Manuc, Pescăruș, Caru’ Cu Bere, Buongiorno.Italian, City Grill și hotelul La Boheme, toate locațiile având un public fidel și foarte activ. Dintre toate aceste, Hanu’ Berarilor , prin cele 3 locații Oprea Soare, Elena Lupescu și Otopeni, este brandul cu cel mai mare grad de recurență al clienților.

Creșterea cifrei de afaceri, susținută prin deschiderea de unități noi

Grupul City Grill a încheiat 2022, cu o cifră de afaceri de 235 milioane lei, iar pentru anul în curs estimează o creștere moderată de 10-12%. În următorii ani, creșterea cifrei de afaceri va fi susținută prin deschiderea de unități noi, inclusiv Hotelul La Boheme, dat în funcțiune la sfârșitul anului 2022, dar și prin performanța restaurantelor actuale precum Hanu’ Berarilor, Buongiorno.Italian sau Pescăruș, Caru’ cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Becker Brau, care au un public fidel și foarte activ.

În momentul de față, hotelul La Boheme are un grad mediu de ocupare de 75%. Încă din prima lună, datorită amplasamentului central, gradul de ocupare a fost peste 60%, ponderea oaspeților străini fiind peste jumătate.

Sursa foto: City Grill

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri