Lego a adus în București o replică la scara 1/1 a supercarului Lamborghini Sian FKP 37, model care a zăbovit o perioadă și în Muzeul Lamborghini din Sant'Agata Bolognese. Replica, ce are faruri, semnalizatoare și stopuri funcționale, este expusă într-un Park Lake Shopping Center din Capitală până pe 30 noiembrie, urmând ca apoi, între 2 și 7 decembrie, să fie expus la Cluj-Napoca.

Un Lamborghini Sian FKP 37 a ajuns în București, dar nu pentru că modelul italian și-a găsit un client în țara noastră, ci pentru că Roadshow-ul Lego Technic s-a oprit în Capitală pentru a prezenta o replică în mărime naturală la care s-a lucrat 8.660 de ore. Cu alte cuvinte, o echipă de specialiști și-a dedicat un an de zile (360 de zile, ca să fim pedantici) pentru a construi o replică a unuia dintre cele mai rare modele Lamborghini. În total, italienii au făcut doar 63 de coupe-uri Sian FKP 37, respectiv 19 exemplare decapotabile.

Această mașină folosește 400.000 de piese Lego din 154 de modele diferite, iar elementele care formează caroseria au fost vopsite manual într-o culoare verde specifică mărcii. În total, 15 oameni au lucrat la acest proiect, iar modelul cântărește 2,2 tone. Prin comparație, un Sian real cântărește 1,6 tone gol. Mașina funcțională s-a lansat cu un preț de listă de 3,6 milioane de dolari, dar valoarea fiecărui exemplar este greu de estimat, deoarece mașinile au putut să fie personalizate prin programul Lamborghini Ad Personam.

Sian este un hibrid, motorul V12 de 6,5 litri combinându-se cu un mult mai mic agregat electric ce oferă 34 de cai putere către un total de 808 cai putere și 755 Nm. Viteza maximă este de 350 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h durează aproximativ 2,5 secunde. În mod poate neobișnuit, numele face referire la Ferdinand Piech, fostul președinte al Grupului Volkswagen. FKP sunt inițialele celui care a proiectat, în tinerețe, Porsche 917, iar „37” sunt ultimele două cifre din anul nașterii lui Piech. Ca pre a Roadshow-ului, este expus și un Lamborghini Huracan STO care, însă, nu este făcut din Lego!

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri