Târgul de Carte Gaudeamus

Târgul de Carte Gaudeamus

Târgul de Carte Gaudeamus – ediţia 30 va avea loc în perioada 22-26 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo. Aproape 200 de participanţi care vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative. Alături de nume consacrate în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroşi participanţi în premieră, atât edituri care şi-au câştigat deja o binemeritată notorietate, cât şi proiecte la început de drum. Toate standurile se vor regăsi şi în format virtual pe website-ul www.gaudeamus.ro.

Când va avea loc: 22-26 noiembrie, Romexpo.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Unsplash

Târg produse din Balcani

Târg produse din Balcani

Vino la Târg Produse din Balcani ca să te întâlnești cu peste 80 de producători din țările balcanice care te așteaptă cu produse agroalimentare tradiționale, certificate bio conform schemelor de calitate la nivel european, dar și obiecte artizanale.

Când va avea loc: 22 - 26 noiembrie, Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock

NORDIC FILM FESTIVAL

NORDIC FILM FESTIVAL

NORDIC FILM FESTIVAL revine cu cea de-a patra sa ediție în București, în perioada 23 - 26 noiembrie. Festivalul va fi găzduit de Cinema Elvire Popesco, Bd. Dacia Nr. 77.

În cele patru zile de festival, iubitorii cinematografiei nordice pot urmări 14 pelicule de lungmetraj, care prezintă diversitatea și aspecte inedite din spațiul nordic, în viziunile artistice ale cineaștilor din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Când va avea loc: 23 - 26 noiembrie, Cinema Elvire Popesco.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: NORDIC FILM FESTIVAL

Bazar de muzică

Bazar de muzică

Vă anunțăm cu bucurie că deschidem cel mai nou magazin de muzică pe format fizic din București și vă invităm să ne fiți alături în locația noastră de pe Bulevardul Lascar Catargiu nr. 16. Cu ocazia deschiderii, avem o ofertă specială pentru voi: sâmbătă, 25 noiembrie, discurile din curte vor fi disponibile la doar 50 lei pentru 5 bucăți, iar duminică, 26 noiembrie, veți putea achiziționa 10 bucăți la același preț modic.

Vă punem la dispoziție peste 3000 de discuri doar pentru aceasta oferta din care să vă alegeți preferatele. În interiorul locației vă așteaptă alte 4000 de discuri atent selecționate la prețuri avantajoase. Pe lângă discuri, vom avea atât casete cat si cd-uri.

Când va avea loc: 25 - 26noiembrie, Bulevardul Lascar Catargiu 16.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay

Povești la muzeu

Povești la muzeu

Vom pătrunde în cel mai impresionant muzeu de artă din România, clădire care a adăpostit ultimii regi ai României, urmând să facem un adevărat pelerinaj printre capodoperele artistice pierdute în negura timpului, minunate obiecte de artă realizate cu peste 500 de ani în urmă.

Dupa eveniment, cei care doresc pot ramane la o terasa/restaurant pentru a continua socializarea. Bauturile si mancarea vor fi achitate de fiecare participant, la fata locului.

Când va avea loc: 26 noiembrie, MNAR.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Unsplash

Tur Cartier Evreiesc

Tur Cartier Evreiesc

Zona din spatele Magazinului Unirea e neatractivă, plină de blocuri și maidane. Acum 30+ ani, acolo era cartierul evreiesc bucureștean, distrus în a doua parte a anilor '80. Vino să explorăm o zonă parcă dintr-o altă dimensiune, într-un tur special, sâmbătă, 25 noiembrie. Cristi Radu (instagram.com/raidenbucharest), urban storyteller, te duce la pas și-ți arată câteva locuri esențiale, pe un traseu care pornește din Piața Unirii, șerpuiește pe lângă Calea Călărașilor, ajunge prin Piața Sfânta Vineri, Piața Căuzași, Rondul Udricani, Piața Laurian sau Scuarul Stelea Spătarul și include temple/sinagogi supraviețuitoare. Vedem cum s-a schimbat radical cartierul, cum am ajuns la haosul prezent, intersectăm epoci și straturi urbane, observăm cum regimurile politice, cutremurele și sistematizările au redefinit spațiul urban. Turul este realizat independent.

Când va avea loc: 25 noiembrie, Piața Unirii.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Cristina Ionescu/Shutterstock.com

Sursa foto: shutterstock