Copilul tău pe ce stă cel mai mult? Telefon, tabletă sau laptop? Instagram, Youtube, TikTok sau jocuri video? Cum ar fi să înlocuim aceste deprinderi și dependențe de dispozitive electronice cu activități mult mai sănătoase?

Mai multă mișcare, mai multă socializare, în cele din urmă, mai multă sănătate pentru cei mici. Iar părinții în cazul de față sunt cei care ar trebui să-i inspire pe cei mici în adoptarea unui stil de viață sănătos. Potrivit studiilor de specialitate, cu cât părinții sunt mai implicați în activitățile fizice, cu atât și cei mici vor dori să le urmeze exemplu.

Este important ca cel mic să-și poată alege activitatea fizică de care este atras, în timp ce tu participi regulat la activitățile tale. Asta ar fi bine să se întâmple în paralel cu limitarea privitului la televizor și „timpul de ecran” (cum ar fi navigarea pe internet și jocurile pe computer) la sub două ore pe zi. Și pentru că obiceiurile sănătoase se construiesc de la o vârstă fragedă, ar fi bine să-l introduci pe micuțul tău cât mai timpuriu în lumea fitness-ului. Învață-l să-și folosească cât mai mult posibil propriul corp, fă-l să uite de activitățile sedentare.

Dacă vezi că are o anumită atracție spre un anumit sport sau tip de antrenament, nu ezita să îl încurajezi. Dacă-i place apa, îndrumă-l spre cursuri de înot, sau dacă e genul care preferă karate sau judo, ar fi bine să-l înscrii la un club de fitness care oferă și astfel de cursuri. Încearcă diferite sporturi adecvate vârstei sale. Multe activități au fost adaptate pentru copii mici, inclusiv gimnastică, fotbal și dans. Încurajează și sprijină mersul pe jos și cu bicicleta la școală. Poți lua copilul la plimbări regulate în jurul blocului sau casei. Fiecare pas contează.

Printre beneficiile activității fizice pentru copii se numără:

- îmbunătățirea fitnessului cardiovascular (inima și plămânii)
- menținerea unei greutăți sănătoase
- postură îmbunătățită
- somn mai bun
- creșterea stimei și a încrederii în sine
- concentrare îmbunătățită
- ajuta la relaxare
- oase și mușchi mai puternici
- echilibru îmbunătățit
- flexibilitate crescută
- șansa de a-și face prieteni și îmbunătățirea abilităților de socializare

Menirea unui copil este să se joace. A face din activitatea fizică o parte din rutina lor zilnică nu este doar distractiv, ci și foarte util pentru sănătate. Încurajarea copiilor să fie activi atunci când sunt mici fixează o rutină care ar putea rămâne cu ei pe tot parcursul vieții. De aceea, poate cea mai bună modalitate de a face asta este să-i înscrii de mici la un club de fitness, unde se pot juca și practica activități fizice alături de alți copii, sub atenta supraveghere a celor mai buni antrenori. Un astfel de program este și Active Kids de la World Class, unde micuții sunt implicați în cele mai diverse activități fizice.

Copilul se va bucura de o varietate de exerciții, de la jocuri de condiție fizică generală până la mișcări specifice de gimnastică, acrobație, dans și arte marțiale. Programul ACTIVE KIDS include multe echipamente și este structurat pe specificul vârstei, fiind un antrenament complet atât pentru corp, cât și pentru minte. Fiecare clasă contează. La World Class găsești și cursuri de karate și judo pentru cei mici sau cursuri de înot, unde se pot bucura de cele mai bune și sigure condiții. Poți afla mai multe detalii direct pe site-ul World Class! Nu uita, pentru copilul tău, fiecare exercițiu contează.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri