Centrul de formare şi dezvoltare a specialiştilor din IT, NewTech Academy, lansează cursuri IT pentru copii și adolescenți. Copiii cu vârsta cuprinsă între 9 și 13 ani pot urma aceste cursuri începând cu luna decembrie.

Cei mici pot urma un curs de Scratch, un limbaj de programare și o platformă online dezvoltată special pentru copii. Cursul se va desfășura online, pe Zoom, cu o durată de 8 săptămâni, cu trainer calificat, în grupuri restrânse, fiecare lecție fiind centrată pe proiecte practice. Copiii construiesc jocuri, animații și povești, învățând conceptele fundamentale ale codării în limbajul Scratch, având astfel ocazia să cunoască alți colegi cu interese similare, să dezvolte relații sociale de calitate și să se pregătească pentru oportunitățile viitoare în tehnologie și informatică.

Fără a fi nevoie de cunoștințe prealabile în programare, copiii vor învăța să creeze animații și povești digitale, folosind blocuri de cod vizual, toate acestea într-un mediu sigur și stimulant. Pe parcursul cursului, își vor dezvolta abilitățile logice și de rezolvare a problemelor, iar prin studierea bazelor IT într-un mediu vizual și interactiv, cursanții capătă încredere și curiozitatea de a învăța alte limbaje mai avansate.

Cursuri de IT Python & Pygame pentru adolscenții de peste 14 ani

Tot din data de 1 decembrie, NewTech Academy lansează și cursul de IT Python & Pygame, dedicat adolescenților cu vârste între 14 și 17 ani. Cu o durată de 6 luni, acesta este un curs practic, online, pe Zoom, cu trainer specializat, ce pune accent pe aplicarea practică a conceptelor, încurajând învățarea prin exerciții și proiecte concrete. Cursanții vor învăța concepte avansate ale limbajului Python, urmând să aibă o bază foarte solidă în programare, dar și game development în Pygame. Înțelegerea profundă a unui limbaj de programare modern le va oferi oportunități către o varietate de cariere în domeniul dezvoltării software și game development.

“Le oferim copiilor o alternativă pentru a îmbina pasiunea lor pentru tehnologie și posibilitatea de a acumula, totodată, cunoștințe care să îi ajute în viitor. Există studii care demonstreaza că, în prezent, copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani petrec, în medie 7,5 ore zilnic în fața ecranului, în scopuri de divertisment. Practic, pe parcursul unui an, înseamnă un total de 114 zile întregi petrecute în fața ecranului în scop recreativ. Este o realitate a zilelor noastre, care poate fi transformată într-o mare oportunitate, devenind creatori activi în lumea digitală, nu doar consumatori”, a declarat Lavinia Chican, fondator și partener NewTech Academy.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri