Samsung vrea să adauge o tehnologie de inteligență artificială generativă asistentului său vocal Bixby (utilizatorii Apple folosesc asistentul Siri), a declarat pentru CNBC un executiv de top din cadrul companiei.

Bixby a fost lansat în 2017 odată cu smartphone-ul Galaxy S8 de la Samsung. Software-ul oferea o serie de funcții, printre care traduceri live sau recomandări de restaurante. În prezent, asistenții vocali ai dispozitivelor electronice sunt mai puțin conversaționali și se bazează mai degrabă pe întrebările utilizatorilor la care furnizează răspunsuri.

După apariția ChatGPT, dezvoltarea boților de chat (”chatobots”) a luat amploare, aceștia având posibilitatea de a gestiona interogări mult mai complexe. Chatboții de ultimă generație sunt exemple de inteligență artificială generativă, care permite utilizatorilor să pună o întrebare, oferind în schimb un răspuns sub formă de text, o imagine sau chiar video.

"Odată cu apariția inteligenței artificiale generative și a tehnologiei LLM (n.red. large language model – algoritmi AI capabili să proceseze limbrajul natural), cred că trebuie să redefinim rolul Bixby, astfel încât Bixby să poată fi echipat cu inteligență artificială generativă și să devină mai inteligent în viitor", a declarat Choi, vicepreședinte executiv la divizia de telefonie mobilă a Samsung,

El nu a oferit un termen când Bixby ar putea primi funcții de AI generativ, dar a menționat că Samsung "lucrează foarte mult" pentru a le oferi.

Bixby, asistentul vocal Samsung, se regăsește pe toate dispozitivele companiei, de la smartphone-uri și ceasuri inteligente până la electrocasnicele sale. Până în prezent, Bixby nu a avut capacitățile ChatGPT.

La fel ca mulți producători de smartphone-uri, Samsung încearcă lanseze funcții AI mai avansate pentru telefoanele sale. Compania a lansat, de asemenea, noi caracteristici cu Galaxy AI, împreună cu cea mai recentă serie de smartphone-uri S24. Printre acestea se numără o opțiune care le permite utilizatorilor să încercuiască ceva pe ecran și să caute acel lucru pe Google, fără a fi nevoie să schimbe aplicațiile.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri