Sezonul rece nu înseamnă doar haine groase, neatrăgătoare, pulovere supradimensionate și pantaloni de stofă care vă feresc de frig. El poate însemna și feminitate, ținute diafane și îmbrăcăminte comodă. Dacă vă numărați printre doamnele pasionate de modă, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă vorbim despre rochiile din tricot, unele dintre piesele statement ale acestei ierni. Veți afla din ce tipuri de siluete sau lungimi puteți alege, cum să le accesorizați, iar la final, vă vom oferi și câteva idei de outfituri complete în funcție de stilul dumneavoastră de îmbrăcăminte preferat. Cu siguranță veți întoarce toate privirile dacă alegeți astfel de rochii în acest anotimp. Să începem!

Doamnele și domnișoarele de pretutindeni și-au dorit dintotdeauna să iasă în evidență prin aspectul lor feminin, diafan și rafinat. De la diversele accesorii sau machiaje abordate, până la încălțămintea aleasă și ținutele pe care și le creează, acestea au reușit să atragă aplauzele tuturor celor dragi prin modul de îmbrăcăminte. De-a lungul timpului, s-a demonstrat că printre cele mai atrăgătoare piese vestimentare se numără rochiile. Rochia din tricot, supranumită și sweater dress, este o rochie elegantă perfectă pentru acest sezon, ce se poate încadra de minune în orice garderobă. Așa că, dacă vă doriți să vă simțiți de parcă pașiți în lumina reflectoarelor de fiecare dată când ieșiți afară, atunci rămâneți cu noi. În continuare, vom începe enumerările promise cu silueta și lungimile din care puteți alege pentru o rochie potrivită, apoi vom trece la accesorii și ideile de outfituri. Suntem convinși că aceste sfaturi vă vor inspira și vă vor ajuta să vă creați cele mai frumoase ținute.

• Siluete și lungimi
Atunci când alegeți rochii elegante, mai întâi de toate vă gândiți cum vi s-ar aranja pe corp, nu-i așa? Ei bine, în cazul rochiilor de tricot, trebuie să aflați că există două siluete, precum și două lungimi care vă pot scoate ținuta în evidență. Iată pentru ce puteți opta:
• Silueta mulată: puteți alege o rochie din tricot subțire care, de obicei, se mulează pe corp. Vă veți simți de parcă sunteți îmbrățișată constant de ursulețul preferat și nu veți întâmpina niciun disconfort.

• Silueta largă: totodată, mai aveți și opțiunea de a alege tricotul larg, sau oversized. Singurul disconfort în acest caz este aspectul supradimensionat, care poate incomoda puțin atunci când purtați geaca pe deasupra. Însă, această siluetă este totuși la modă în zilele noastre, deci dacă vă surâde, alegeți-o fără griji.

• Lungimea midi: atunci când alegeți rochia potrivită, nu uitați că trebuie să vă gândiți și la lungime. Midi este alegerea perfectă pentru mersul la birou sau ieșitul în oraș.

• Lungimea maxi: aceasta se remarcă datorită aspectului de alungire, care ajunge fie până în pământ, fie până la gambe. O rochie maxi se va potrivi plimbărilor prin mall, prin parc sau ieșirilor la cafea cu prietenele.

Tot ce vă rămâne de făcut acum este să alegeți rochia elegantă care vă va avantaja din toate punctele de vedere și apoi să o purtați cu încredere.

• Accesorii
Următorul aspect ce trebuie luat în considerare atunci când vă gândiți la ținuta perfectă este și modul în care o accesorizați. Fiind încă iarnă, este important să alegeți accesorii care vă vor feri de frig și ger. Astfel, iată din ce opțiuni puteți alege:
• Dressurile: acestea sunt cele mai importante. Vă recomandăm să alegeți o pereche de dressuri cât mai groase, de preferat cu blăniță la interior, care vă vor feri picioarele de frig și, implicit, de răcelile nedorite.

• Cureaua: dacă optați pentru o rochie de tricot mulată, o puteți înfrumuseța folosind și o curea lată în talie. Așa, vă veți scoate silueta și mai mult în evidență și nu veți lăsa gerul să pătrundă.

• Eșarfa: nu în ultimul rând, este important să aveți grijă și de extremitățile corpului. Pentru gât, vă puteți proteja cu ajutorul unei eșarfe asortate cu nuanța rochiei. Veți da dovadă de inspirație și eleganță.

• Idei de outfituri complete

Iar înainte de încheiere, după cum v-am promis, vă vom prezenta și două ținute complete folosind aceste rochii elegante. Iată cum puteți întoarce toate privirile:
• Classy: dacă sunteți adepta stilului de îmbrăcăminte elegant și business, atunci vă recomandăm să alegeți rochia din tricot mulată, asortată cu cizmele preferate și un palton de stofă. Aceste piese vestimentare, toate la un loc, vor reuși să vă scoată energia feminină în evidență dar și să vă încadreze în categoria de „boss lady”.

• Casual: pe de altă parte, dacă preferați un stil de îmbrăcăminte mai sporty, lejer și care vă oferă libertate în mișcare, atunci puteți opta pentru rochia de tricot largă, asortată cu o pereche de bocanci moderni și un trenci sau o geacă puffer. Bocancii vă vor da acel look nonșalant, pe când jacheta preferată va reuși să întregească la perfecție ținuta.

Având în vedere că ați primit toate sfaturile de care aveați nevoie, acum e momentul să vă lăsați imaginația să zboare ca să puteți crea și dumneavoastră outfituri care mai de care.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat cu informațiile oferite. Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy styling!

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri