Ești în toiul pregătirilor pentru nuntă și ai ajuns la meniu. Te gândești ce să alegi. Părinții și nașii te sfătuiesc să alegi un meniu sau altul. Vin și prietenii care îți spun poate că mai bine ai opta pentru altceva. Și uite așa, fiecare cu opinia lui care te bulversează. În plus, partenerul tău îți spune că el și-ar dori altceva. O mulțime de păreri și de preferințe, astfel încât nu știi ce să alegi.

Dar ai ajuns în locul în care vei afla cum să iei decizia cea mai bună și să delectezi invitații cu mâncăruri, aperitive, dulciuri și băuturi pe placul lor. Te vom ajuta să alegi meniul potrivit celei mai frumoase zile din viața voastră, de cuplu.

Cum alegi meniul pentru nuntă?

Alegerea meniului pentru nuntă poate fi o sarcina copleșitoare, dar nu trebuie să fie așa. Cu acest ghid al celor mai importante 7 întrebări pe care este necesar să ți le adresezi, vei naviga cu ușurință prin proces și vei găsi meniul perfect pentru a-ți impresiona oaspeții.

Să începem:

1. Câte feluri de mâncare trebuie să includă meniul?

Înainte de a alege mâncarea, trebuie să stabilești câte feluri dorești să includă meniul. Optezi pentru un meniu nunta complet cu aperitive, câteva feluri și desert, sau vrei să simplifici cu un meniu mai restrâns? Această întrebare te va ghida în direcția potrivită pentru a crea un meniu care se potrivește stilului și preferințelor tale.

2. Ce tipuri de mâncare preferă oaspeții tăi?

Este important să iei în considerare preferințele și restricțiile dietetice ale oaspeților tăi. Ai mulți vegetarieni sau vegani în lista de invitați? Există persoane cu alergii alimentare? Asigură-te că meniul tău oferă opțiuni variate pentru a satisface nevoile tuturor.
Află nevoile și preferințele în momentul transmiterii invitației. Îi poți întreba la telefon sau poți transmite invitația alături de un mesaj referitor la asta, în care îi rogi să-ți comunice dacă sunt vegani, vegetarieni etc.

3. Cum se potrivește meniul cu tema și locația nunții tale?

Tema și locația nunții tale pot influența alegerea meniului. Dacă ai o nuntă cu tematică exotică, poți să te îndrepți către un meniu nunta cu specific internațional. Sau, dacă nunta are loc la o vila rustică, poți să optezi pentru un meniu tradițional. Sau poți alege Events by Tonyo, un restaurant select din București, care organizează evenimente într-un decor de vis, și pe care-l poți accesa direct pe site-ul lor sau al târgului de nunți Weddingo.

4. Ce buget ai disponibil pentru meniu?

Bugetul joacă un rol crucial în procesul de luare a deciziilor. Stabilește un buget clar pentru alimente, băuturi și desert, și asigură-te că meniul tău se încadrează în aceste limite. Fii creativ în găsirea de opțiuni delicioase și economice pentru a nu compromite calitatea.

5. Preferi un meniu fix sau un meniu personalizat?

Unele locații de nunți oferă meniuri fixe cu opțiuni prestabilite, în timp ce altele permit personalizarea completă a meniului. Gândește-te la preferințele tale și la ce se potrivește mai bine cu viziunea ta pentru nuntă. Un meniu personalizat îți oferă libertatea de a crea o experiență culinară unică și memorabilă.

6. Ce băuturi vei servi împreună cu meniul?

Băuturile joacă un rol esențial în completarea experienței culinare la nuntă. Decide dacă vrei să servești vinuri și lichioruri selecte sau preferi opțiuni mai simple și mai accesibile. Asigură-te că băuturile se potrivesc cu meniul și cu preferințele oaspeților tăi.
Poate vei dori să amenajezi un spațiu dedicat preparării unor cocktailuri pentru invitați cu gusturi selecte.

7. Ai în vedere opțiuni pentru copii și invitați cu nevoi speciale?

Nu uita să incluzi opțiuni pentru cei mici și pentru invitații cu nevoi speciale în meniul tău. Un meniu pentru copii cu porții mai mici și opțiuni mai simple este esențial, la fel și alegerile pentru cei cu diete restricționate sau alergii alimentare.

Răspunde la aceste întrebări și vei reuși să creezi o experiență culinară memorabilă pentru tine și pentru toți invitații. Fii atent la preferințele și nevoile oaspeților, potrivește meniul cu tema și locația evenimentului, și bucură-te de o nuntă plină de savoare și bucurie!

Sursa foto: freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri