Dormitorul sau această oază de liniște de la tine din casă este poate cea mai importantă cameră din casă. De ce? Pentru că e un fel de cameră în care intri obosit și cu diferite probleme, iar următoarea dimineață când te trezești, parcă ai găsit miraculos rezolvările la majoritatea dintre ele. Cum? Ai apelat la ceva la care oamenii apelează încă de când există pe planetă. Poate cel mai vechi și mai bun medicament – somnul. Și dacă nu ești de acord, atunci gândește-te puțin la o situație. Ai venit obosit de la birou, după o zi la care nici măcar nu mai vrei să te gândești, iar taskurile de mâine parcă te sperie pentru că pur și simplu simți că nu le găsești o rezolvare. Așa că, ce să faci mai mult decât să te duci, să îți faci un duș cald, să mai stai puțin, iar după să te duci în dormitor și să te pregătești pentru o nouă zi. Și în momentul în care ai pășit în dormitor te simți de parcă nimic nu mai există și că ești doar tu și mica ta oază de relaxare, dormitorul.

După cum probabil bănuiai, elementele decorative din dormitor joacă un rol crucial în determinarea atmosferei generale. Și, principalul, probabil și unicul rol al dormitorului este acela de cameră de relaxare. Doar că asta se obține cu ajutorul luminii alese, patului, covorașelor, veiozei etc.

Acum poate că te-am lăsat în ceață și ți-am spus doar că niște lucruri atât de mici te pot ajuta să schimbi atât de multe într-o cameră. Așa că, dacă plănuiai niște renovări la tine în dormitor și nu știai de unde să începi sau cum să decorezi, acest articol o să te ajute. Cel puțin să îți formezi o idee.

Tipuri de paturi și cum să le alegi

Păi dacă vorbim despre dormitoare, cum să nu vorbim și despre ele? Cum despre cine? Despre paturi. Când alegi un pat, ar trebui să te gândești foarte bine când îl alegi, deoarece este elementul central al camerei și în jurul lui se va contura și întregul design al dormitorului. Acesta trebuie să fie fabricat din materiale rezistente și de înaltă calitate pentru a rezista în timp, dar și la uzură. Până la urmă, îl folosești în fiecare zi. Și tocmai din acest motiv, pe piață sunt mai multe modele din care poți alege.

Paturile tapițate sunt alegerea perfectă dacă vrei să îți amenajezi un dormitor luxos. Totuși, trebuie să ai în vedere că atunci când optezi pentru un pat tapițat, dormitorul ar trebui să fie și el decorat pe măsura acestuia. Așa că, gândește-te bine la stilul care îți place.

Paturile extensibile sunt, de asemenea, o opțiune excelentă, în special pentru cei care doresc un pat, dar nu se bucură de prea mult spațiu. Dacă te regăsești în această situație, aceste tipuri de paturi sunt ideale. Poți să le strângi ziua atunci când nu le folosești și să le desfaci seara înainte de culcare.

Micile detalii fac diferența

Mai sus am vorbit despre pat, care este un element central, așa că o să vorbim și despre mici detalii care pot face diferența dintre un dormitor decorat corect și unul decorat prost.
Vopseaua aleasă pentru pereți joacă un rol foarte important în definirea atmosferei. Mai mult ca sigur că vrei să te relaxezi în dormitor, așa că mai bine alegi culori calde.

Pe lângă vopsea, mai poți avea grijă la micile accesorii. Și ce accesoriu este mai potrivit pentru dormitor, dacă nu, chiar o veioză. Când alegi o veioză, nu alegi doar un mic corp de ilumiant care să îți lumineze spațiul, ci alegi un corp de ilumiant care oferă și un aer intim spațiului. Când vine vorba de alegerea veiozei, lucrurile nu sunt foarte complicate. Dacă nu te deranjează un fir lângă noptieră, atunci poți alege o veioză cu cablu electric. Și dacă nu suporți să vezi cabluri electrice, atunci poți alege o veioză pe LED care se aprinde prin atingere.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri